Från Manila till boracay

17 dec. 2013 21:14
Visningar: 1916
Hej! Jag och min vän ska till boracay i slutet av februari och landar i Manila den 21.a vid 18-tiden. Hur planerar man bäst för att ta sig ut till boracay? Tips om man ska vänta tills dagen efter och åka tidigt eller om det går så sena båtar ut till ön från caticlan?

Någon som varit där och har bra tips för den som vill bo billigt och få en blandning av fest och semester?:)
22 dec. 2013 13:34
Hej, ja ni får ta in på hotell i Manila för 1 natt för att inte riskera att ni blir fast i Caticlan.
Bästa sättet är att boka flyg med Cebu pacific airline(billigast) från Manila-Caticlan 1 timmes flyg, därifrån tar man en liten van tur på 10minuter till jettyport där ni tar en liten färja över till Boracay.

Hur länge ska ni vara där? Det kan bli långtråkigt beroende på hur lång tid ni planerar att vara där, ön är väldigt liten. Men jag rekommenderar boende på station 1 om man vill ha avkoppling (mer paradis känsla) Station 3 är mest fest och ganska brötigt och på station 2 ligger flest restauranger och shopping. Gillar dock inte att ligga på station 2 på stranden då det är fullt med spider boats som stör.
Av Php
26 dec. 2013 05:25
Staton 3 är ju inte mest fest & stökigt! Där är ju lugnast.
Av Jnewman
6 aug. 2014 10:10
Hur upplevde ni boracay?
Hur länge stannade ni?
Hur var partylivet?

Jag och en polare skall åka dit vid nyår är tanken!
Vilken station är bäst? Och vart bodde ni?

/ Joakim
Av Lawrenz
30 sep. 2014 17:07
Jag och tjejen ska också dit i vinter :) Har inte bokat boende ännu.. Har hört att de finare hotellen ligger vid station 3, och medelklass vid station 2 och lite billigare vid station 1, stämmer det?
Var är stranden som bäst/finast?
21 okt. 2014 20:16
Stranden är lika fin överallt men vad jag minns är det lyxigare hotellen vid station 1. Ett måste är att besöka spiderhouse som ligger på en annan stranden med världens godaste mat och vackraste solnedgång. Vi bodde själva vid 2.an på ett hostel som heter frendz, världens roligaste människor träffade vi där, men tror inte det är där man vill bo som ett par :)

Boracay har annars allt, bästa partystället då det är så litet så man lär känna alla, åker man som par är det bara att hålla sig borta från station 2 så finns det massor med restauranger .
21 okt. 2014 20:27
Barerna ligger på stranden så det är absolut ingen fara :)