Mot Boracay- Var är bäst att byta?

2 feb. 2012 11:32
Visningar: 1737
Letar flygbiljetter och jag blir inte riktigt klok på vilken rutt om är bäst.
Ska man boka till Manila, eller går det lika bra att byta i Singapore eller Hong Kong?
Kan man hitta billiga flygbiljetter från Singapore eller Hong Kong?

Tycker det finns många olika resvägar, men helst ska det ju såklart vara både smidigt och billigt :)

har hittat för 35000 för 4 vuxna till Manila, är det ok?

/ Cecilia
Av Evaerk
5 feb. 2012 21:56
Vi är ett par som bokat resa Stockholm-Hong Kong t o r med Qatar airways och biljetterna kostar endast 4600:- sek/person. Vi stanna dock ett par nätter i Hong Kong och upptäcker den staden. Har boka biljetter med Cebu Pacific Hong Kong - Manila och det kostade för enkel biljett ca 600:- sek. Qatar tillhör ett av de bättre flygbolagen men man får byta plan i Doha men jag tycker det kan vara skönt med ett avbrott i den annars väldigt långa flygresan. Borde bli betydligt billigare att det alternativet istället för att flyga direkt till Manila.

Ewa
Av Jojo_83
6 feb. 2012 11:39
Hej!

Jag har tidigare åkt London-Hong Kong-Manilla och det blev riktigt billigt, tror jag betalade 1700kr för biljetten mellan London och Hong Kong (enkel). Sedan är det även väldigt billigt med flyg Hong Kong-Manilla, ca 600 kr enkel.

Från Manilla till Boracay så går det små propellerplan där vi endast fick ta med handbagage som vägde max 10 kg. Kan vara bra att veta. Tydligen är det många fartyg som går under så när vi var där så avråddes vi starkt från att åka båt, utan det var flyg som gällde.

Boracay är supermysigt, hyr även en liten segelbåt och åk ut till ön Pacay för att bada, den har en paradis strand!

Hälsningar
Johanna
4 mars 2012 13:10
Hej!!
Vi kom hem i fredags 2/3-12 från php och har åkt både från Manila och Hong Kong flygplatser, Manilas flygplats var mycket rörigt dåligt skyltat i synnerhet när du ska byta från utriksflyget till inrikesflyget när nu väl kommer in i i inrikeshallen så finns det inga stora info tavlor som talar om vilken GATE du ska till utan det står utanför på en liten monitor OCH det som står DÄR måste du komma IHÅG för väl inne igenom säkerhetskotrollerna, så är det näst intill omöjligt att veta vad du ska ta vägen annars så måste du gå till varje GATE och läsa vart respektive plan ska gå. Den lilla monitorn står där du betalar inresskatten 200 php/pp.Det är nog ingen flygplats man ska besöka som nybörjare iaf. Vi är båda ganska resvana och tyckte att den var ganska rörig.

Hong Kong var bättre men oxo ganska rörig. NU ska det dock påpekas att ovan stånde gäller för Pilipinairlins som HAR en egen terminalbyggnad i Manila, det är kanske annat som gäller om man åker med andra flygbolag. Förra året åkte vi via singapore då bla till malysia, den flygplatsen var klockren & den hadde vi valt nu när vi vet bättre.

Därimot så vet vi inte om det går att åka Singapore-kalibo.

35000KR låter mycket tycker jag men det kanske är så dyrt när det är så när inpå resdagen. Vi bet ca 8400 t/t P/P .Köpenhamn-Hong Kong-Hong Kong-Tagbilaren .Vi köpte våra biljetter den 28aug-11 och åkte 15/2-12. Kolla om ni inte kan flyga med några av dom stora flygbolagen från Sverige till Singapore. Sedan kan ni kolla airasia, cebupacific philipinairlines mfl många av dom flyger inrikes jättebilligt.
LYCKATILL. JH/CILLA.

Citerat från famlofquist:
Letar flygbiljetter och jag blir inte riktigt klok på vilken rutt om är bäst.,
Ska man boka till Manila, eller går det lika bra att byta i Singapore eller Hong Kong?
Kan man hitta billiga flygbiljetter från Singapore eller Hong Kong?

Tycker det finns många olika resvägar, men helst ska det ju såklart vara både smidigt och billigt :)

har hittat för 35000 för 4 vuxna till Manila, är det ok?

/ Cecilia
6 mars 2012 23:00
Just nu har ju Finnair kanon pris till aisen.
Norrköping - Helsingfors - Hong Kong - Manila, 6700 t/r, kortaste restiden jag varit med om, endast 16t20min
Av Malols3
29 aug. 2013 15:55
Hej

Blåser liv i denna tråd och undrar om det fortfarande finns direktflyg Hong Kong-Kalibo? Någon som vet?