Hjälp önskas!! - Boracay - Tips??

Av Im_she
19 jan. 2012 07:55
Visningar: 3026
Hej!
Jag och min sambo åker till Filippinerna - Boracay den 7 februari! :D
Jag har lite funderingar...

fråga 1:
När vi kommer till Manilla så ska vi flyga vidare med inrikesflyg till Caticlan, frågan då är; ska vi köpa flygbiljetter i förväg eller ska vi köpa där på plats? och hur lång tid kan man behöva ha på sig mellan flygen?

fråga 2:
Hotellet erbjuder Sig att boka in transer TuR mellan Caticlan och Boracay, går på ungefär 260:-/pp. Är det billigare att köpa transfer på plats?

fråga 3:
Förslag på vad man kan göra på Boracay/runtom? Eventuella "måste"-utflykter etc och priser på sånt? (är där 2 veckor)

fråga 4:
Sista dagen kommer vi spendera i Manilla, för att slippa stressa till flygplatsen. Någon som har bra förslag på billigt men mysigt hotell där, för 1 natt, samt vart man ska ta vägen för lite billig shopping? :D

Stort tack för all hjälp och tips!!
Av Dzeko
20 jan. 2012 03:13
Hej.

Gud vad skoj, ni kommer till en av världens finaste stränder :)
Jag och min fru var där i April förra året och jag har aldrig sett något liknande som solnedgången i Boracay. Stranden är i världsklass och det finns massa utflykter att göra. Vi var där i 2 veckor och gjorde egentligen inte så mycket än att bara vara... Dykning är att rekommendera och även en utflykt som erbjuds runt om i Boracay, sådana finns det gott om som säljs av strandförsäljare. Akta bara så att ni inte blir blåsta då priserna i Boracay ska prutas kraftigt. Först går dom inte med på det men så fort ni börjar gå därifrån så brukar dem oftast komma efter en och försöka förhandla lite till.

Det finns en väldigt bra guide där du kan se lite vad som erbjuds på Boracay och även vad dem olika utflykterna kostar ungefär. Den sidan är väldigt nyttig att spana in innan man åker dit. www.myboracayguide.se

Svar:

1. Angående flygbiljeter så brukar www.cebupacificair.com vara billigast. Vi bokade våran biljet här i Sverige via deras hemsida och det fungerade väldigt smidigt. I guiden som jag hänvisar till så har du fler flygbolag du kan spana in.

2. Minns inte exakt... vi köpte våran transport på plats men tycker det låter rimligt. Först ska man åka båt i ca 15min och sen ska man åka tricycle som kostade 100pp, och dem har fast pris där oavsett vilket hotell ni ska till, ifall dem försöker luras.

3. Som sagt så finns det gott om strandförsäljare som säljer olika utflykter men akta så dem inte blåser er. Pruta gärna :)

4. Microtel mall of Asia. Finns på www.agoda.se. Den bokade vi också här i Sverige och inga kostigheter med det :)

här är en länk till den:

http://www.agoda.se/asia/philippines/manila/microtel_hotels_resorts_mall_of_asia.html

Ligger ca 15-20 min från flygplatsen och taxin till det hotellet kostar ca 200-250pp. Det ska inte kosta mer då vi har åkt den vägen säkert 6 ggr.
Blev väldigt positivt överraskad av hotellet då dem hade en pool högst upp på hotellets tak, riktigt vacker utsikt därifrån samtidigt som man ligger å softar i poolen med en drink :)
Kostar ca 500kr per natt inkl. frukost.

Bredvid hotellet ligger den omtalade Mall of Asia som är ett fruktansvärt stort shoppingcenter till relativt låga priser. Inga kopior säljer dem heller utan allting är äkta där och det kommer ni märka när ni väl är där. Finns andra marknader i närheten fast där är allting fake så klart men väldigt mycket billigare också. Själva området är det riktigt hög säkerhet då dem flesta som är där är turister och allting är jättefräscht.
Även där ligger också MAnilla-bay, en gågata längst havet med en massa olika restauranger med jättegod mat och livemusik nästan vid varje restaurang. Så när ni kommer ut från hotellet så ligger Mall of Asia ca 300m till höger och Manilla-bay ca 200m till vänster :))
Det var helt fantastiskt, synd att ni är där bara 1 dag.

Hoppas det var lite till hjälp och ursäkta att jag skrev så här mycket, blev väldigt faschinerad av Filippinerna och vi ska också dit snart igen, slutet av Mars :)

Ha en underbar resa och kommer du på något mer att fråga så är det bara att fråga på.

MVh
Av Im_she
20 jan. 2012 16:48
Citerat från dzeko:
1. Angående flygbiljeter så brukar www.cebupacificair.com vara billigast. Vi bokade våran biljet här i Sverige via deras hemsida och det fungerade väldigt smidigt. I guiden som jag hänvisar till så har du fler flygbolag du kan spana in.

Hej Dzeko,
stort tack för alla svar! En fråga om flyget bara, hur många timmar hade ni mellan att Ert plan landade och inrikesflyget lyfte?

Mvh Malin
21 jan. 2012 10:28
Hej Malin,
Ett par saker att tänka på: Cebu Pacific är ett bra flygbolag med schysta priser och ett antal dagliga avgångar Manila-Caticlan, men titta även på Airphilexpress.
När ni landar i Manila, behöver ni ta shuttlebussen från utrikesterminalen till terminal4. Både Cebu och Airphilexpress flygger härifrån. Busshållplatsen hittar ni till höger precis när ni kommer ut. Resan tar ca 15-30 min, men allt hänger på trafiken.
Mitt tips är att boka flighten i förväg och se till att ni har minst 2 timmar mellan ank-avg. (kom till Manila i förgår och tänkte köpa biletten på plats, precis som jag gjorde för 2 år sedan. Det gick inte så bra, de sista 2 flighterna var fullbokade och jag fick flyga till Kalibo istället, sedan trängas i en minibuss i 2 timmar till Caticlan)

Har ni blivit erbjudna transfer T/R för 260 php är det billigt. Kan det vara så att det är hela vägen till hotellet? Då är det ett fynd! På plats kan ni ordna transfer för 200-300 php p/p. Enkel resa. Från hamnen till hotellet får ni ta en "tricycle", går på 100 php.
/M
Av Elilu
22 jan. 2012 07:25
Vi flog in till Manila och vidare till Dumaguette i borjan av Januari, vi hade dryga 2 timmar pa oss mellan flygen och behovde inte byta flygplats men vi fick till slut anda springa till Gaten och hann dit i sista sekund. Cebu pacific hade flera flyg som kom in pa samma gang sa koerna genom passkontrollen va otroligt langa, sa se till o ha gott om tid pa er.
Av Dzeko
23 jan. 2012 13:35
Hej Dzeko,
stort tack för alla svar! En fråga om flyget bara, hur många timmar hade ni mellan att Ert plan landade och inrikesflyget lyfte?

Vi stannade kvar i Manila några dagar innan vi åkte vidare till Boracay så det kan jag tyvärr inte svara på. Men ha gärna gott om tid på er då det kan vara riktigt segt vid inchekning, enligt min erfarenhet.
Av Im_she
24 jan. 2012 16:53
Hmm.. Nu var Microtel Mall of Asia fullbokat den dagen vi ska bo, något annat förslag på bra hotell? :D