Från Manila till Boracay

Av Sek
23 okt. 2012 14:06
Visningar: 11079
Hej!

Den 2e januari 2013 startar jag och en kompis våran tre månaders resa i Asien. Vårat flyg från Sverige landar i Manila den 3e januari klockan 15.
Vi har försökt klura ut hur vi lättast skall kunna ta oss till Boracay, vi var helt inne på att kunna flyga med Cebu P. fram tills vi läste att man endast kan ha med sig ett bagage på 10 kg?
Detta är ju inte möjligt då vi kommer ha med oss ryggsäckar som garanterat väger mer.

Våran fråga är alltså så simpelt. Hur gör man?
snabbt, smidigt och så billigt som möjligt? med ett bagage på över 10 kg.

Tacksam för alla tips
Av 92jonte
23 okt. 2012 15:59
Hej!

Åk till Panglao istället, dit får ni ha 20 kilo med Cebu P. Flygplatsen där heter Tagbilaran.
Vi är ett ganska stort gäng som kommer vara där samtidigt också.

//Jonte
Av Sek
23 okt. 2012 16:26
Va roligt då lär vi träffa på varandra!
Jag kollade det nu, men dit verkar det bara gå ett flyg om dagen med Cebu?
Vi hade tänkt slippa stanna i Manila ett dygn, och landar som sagt 15 den 3e jan. nästa plan går inte förrän dagen efter!
23 okt. 2012 19:43
Borde finnas något annat flygbolag dit, airasia?
Av 92jonte
24 okt. 2012 12:41
De gör vi alldeles säkert om ni väljer att åka till Panglao!
Vi valde att stanna en natt i Manila. Vi ska dock först åka till Boracay och fira jul och nyår där innan vi åker till Panglao. Men vi har lite samma problem som er med packningen, men vi chansar och hoppas på att överviktspriset inte är så himla dyrt :D Hur länge har ni tänkt stanna på Filippinerna?
24 okt. 2012 13:23
Jag landar på Manila den 31 december kl 14 och flyger till Cebu kl 1830 med Cebu Pacific. Vi valde att betala extra för att få ha 15 kg, vilket kostade 150PHP. Man kunde även välja att betala för att få ha mer vikt med sig. Vi stannar i Cebu 2 nätter och tar sen en färja över till Panglao Island som tar 1,5 tim. Men vi har inte ännu hittat något bra boende som har rum kvar den 2 jan - 8 jan. Är det någon som har ett bra tips?
14 nov. 2012 15:39
Ett sätt att resa om man vill ta sig till Boracay från Manila, kanske lite extra tid, men billigare än att flyga direkt till Caticlan....

Manila-flyg till Kalibo-buss från Kalibo-Caticlan-Caticlan- liten båt ut till Boracay :)
Så gjorde vi februari iallafall (var också backpacker).
20 nov. 2012 22:33
Hallå! jag landar på Manilla den 6e december och glider runt där till den 17 januari om någon är sugen på att träffas hör av er här eller på facebook :)
Christopher Juliusson
Av Joakimn
21 nov. 2012 08:04
Eller ta båten, island to island. tog en båtresa från hamnstaden utanför Manilla till Palawan därifrån till panay sen vidare till cebu,buss till kusten mot Boracay och sist en långtail över..tog 2 ddagar men det var händelserikt..och det är väl därför man reser..Går båtar till alla öar,fungerar ungefär som i Grekland..billigt men inte helt bekvämt..
Av Tretjak
21 nov. 2012 21:06
Som tidigare skrivits: Flyg till Kalibo istället. Säkrare, billigare och mer tillåten vikt. På minussidan har du en 2-timmars bussresa men å andra sidan får ni se lite av livet utanför turiststråken. Har åkt den sträckan ett 10-tal gånger. /Anders, www.resefoto.net
Av Sek
22 nov. 2012 22:01
Hej!

Tack för alla svar och all hjälp

Idag bokade vi vårat flyg från Manila, vi kommer att flyga till Kalibo och har lagt till 20kg som bagage.
Allt som allt med avgifter, så gick biljetten på cirka 250 kronor per person.
Vi flyger med Cebu pac.
Nu återstår att få lite bättre koll på vår 2 timmars bussresa och båtresan ut till boracay.

Är det någon som tagit sig från filippinerna till Borneo?
Av Tretjak
22 nov. 2012 23:03
Buss från flygplatsen: Inga problem. Köp biljett vid utgången. Bussen kör sedan till färjeterminalen i Caticlan. Där betalar ni hamnavgift, miljöavgift och båtbiljett. 15 min senare är ni i Boracay och tar en mc-taxi till hotellet.

Du kan sedan flyga Manila-Kota Kinabalu (Borneo) med Cebu pacific. Enjoy!
Av Sek
28 nov. 2012 15:04
Tack Tretjak!

Har du gjort rutten Manila-Kota Kinabalu?
Är lite fundersam över detta då min syster gjorde denna för två år sedan och då flög dom från Kalibo till Manila, men när dom skulle vidare till Kota Kinabalu sen visade de sig vara två helt olika flygplatser och det väntade en taxiresa på 3-4 timmar för att ta sig vidare till Kota.

Har detta ändrats?
Nu går det alltså att flyga från Kalibo-Manila och sedan från samma flygplats ta sig till Kota Kinabalu?
Vi har sökt flygbiljetter och kan inte få fram nått annat, men man börjar ju undra då de inte va möjligt då min syster flög.

Tack!
Av Tretjak
28 nov. 2012 19:33
Hej.
Olika bolag i Filippinerna kan använda olika terminaler men om du flyger med Cebu pacific Kalibo-Manila är det sedan samma terminal för att flyga till Kota Kinabalu. Cebu pacific använder alltid terminal: NAIA Terminal 3. Praktiskt och bra. Den terminalen är nybyggd, stor och luftig. Den gamla terminalen ligger på listan bland världens sämsta :-) Terminal 3 öppnade för ett par år sedan. Enjoy Phils !
Av Sek
29 nov. 2012 12:24
Nu har vi fått bokat vårt flyg ut från Filippinerna, vi flyger med Cebu Pac. Kalibo - Manila och sedan Manila - Kota Kinabalu. Detta blir något dyrare än om vi valt att flyga med Air Asia från Clark, men nu slipper vi iallafall stressa mellan dom två flygplatserna och spenderar istället en natt i Manila.

tusen tack för alla tips!
29 nov. 2012 13:32
Jag och en kompis kommer ner till Manila och tänklte också ta oss ner mot boracay, enligt poalre som varit där så ligger det resebyråer och liknande i varje gatuhörn. Vi tänkte höra oss runt lite första dagen sedan åka båt och buss ner. Vi har ingen tidspress så tänkte åka via Mindoro och se vad som finns där! :) Sedan flyga upp till Manila om resan ner var för jobbig och tidskrävande ;)
Av Sek
29 nov. 2012 13:41
Det funkar ju det med, vi har en ganska tuff resa framför oss bara till Manila så för oss lockar det mest att komma fram så snabbt som möjligt! flyg till Kalibo från Manila gick på knappt 250 kronor så de får de vara värt!

När ska ni dit?
Av Sek
30 nov. 2012 18:29
Finns de några tips på saker att göra i närheten av Boracay ev, Kalibo?
Vi kommer till Boracay den 3e januari och flyger sedan till Kota Kinabalu den 20e januari. Hinner man med att göra nått annat under den tiden? Helt utan alltför mycket flyg.
3 dec. 2012 09:48
du verkar ha en liknande tur som vi har. Vi har flyg till KK den 23e. Vad ska ni göra där? :)
Av Sek
3 dec. 2012 18:53
Tack ännu en gång tretjak!

Martinmagnus, Vi ska till sepilok och spendera 2-3 nätter att kolla in apor och lite annat, sedan vill vi snorkla lite :) då ingen av oss är intresserad av dyk cert. Så nöjer vi oss med de! Så 2-3 nätter i semporna, Malubu el liknande.
Sen åker vi nog vidare, vad ska ni göra? :)
3 dec. 2012 19:55
Okej, vi ska börja med att klättra upp för Mount Kinabalu, en kompis rekommenderade det så det ska vi göra. sen ska vi ner mot uncle tans och vidare till semporna. Så ser planerna ut nu men sen hur det blir vettefan! Det visar sig helt enkelt!
5 nov. 2013 13:49
Hejsan!

Vet att denna tråden avslutades för ett år sedan men tänkte ändå se om jag får något svar :)

Jag ska åka till Filippinerna i början av 2014 och vi landar i Manila.
Vi ska direkt ta oss till Boracay och funderar nu på vilket sätt som är bäst..

Det jag tyckte lät bäst var att flyga till Kalibo och sen ta buss till caticlan och sen båt till boracay.
MEN det passar inte så bra med våra tider.. Vill helst slippa stanna en natt i Manila och vill inte riskera att
missa ett flyg man har bokat eller inte hinna med båten ut till Boracay.

Men nu när jag sitter och kollar på Cebu Pacific så ser det ut som man kan flyga från Manila till Caticlan.
Borde inte det vara det smidigaste??

Tacksam för svar :)
Av Tretjak
9 nov. 2013 18:19
Till dig som postade senast: Jo, det är smidigare att flyga till Caticlan MEN det är en farligare flygplats (kort landningsbana), dyrare biljetter och lägre bagagegräns jmf med Kalibo.
25 jan. 2014 08:01
Har en fråga till den väldigt ruttinerade tretjak. Vi flyger från manila till kalibo och landar 19.35. När går sista färjan över till boracay för dagen? Och när går första på morgonen?
31 jan. 2014 16:39
Okej tack!! Men hur är det i området ring Kalibo och boracay efter tyfonen nu? Även om inte städerna ligger i ruiner, hur är atmosfären och så vidare? Hur pass "orolig" eller så ska man behöva känna sig eller är det som vanligt? Hur är invånarna, är det mycket "laglöshet" eller så?
Av Tretjak
31 jan. 2014 18:07
hej!
inga problem där nere. Jag såg några knäckta träd från flyget och några skjul/lador som låg omullvräkta kring kalibo men "riktiga" hus/hotell är det inga skador på. Det var värre längre ner kring iloilo. På boracay var man utan el i en månad ungefär men det är fixat. Atmosfären är precis som vanligt god. Inga problem med säkerheten.
1 feb. 2014 12:53
Okej. Skönt! Hur är det med hotell i Kalibo, måste man boka det i förväg eller kan man haffa något på plats? Vi stannar ju bara en natt eftersom vi landar så sent och vill över till boracay så fort som möjligt!
4 feb. 2014 11:31
Okej tack! Har du något tips på bra boende för två backpackers i 20 års åldern som gärna vill bo i närheten av andra backpackers? På boracay alltså!
Av Tretjak
4 feb. 2014 23:54
Såg nåt ställe vid station 3. Där fanns det dorms bla. Pris minns jag ej. Shennas resort på station 2 och dess grannar har hyggliga priser. Ca 1500 peso per natt.