Barnfamilj Koh Samet, Koh Chang och Kambodja

Av Duvners
17 mars 2014 11:46
Visningar: 6214
I januari 2015 åker jag, min fru och våra barn som då är 3 och 6 år gamla till Bangkok. För drygt ett år sedan besökte vi Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao och Bangkok och hade det underbart, men nu vill vi se nya platser.

Vi har bokat flyg till Bangkok och ska vara borta en dryg månad. Planen att åka från Bangkok till Koh Samet och därefter till Koh Chang och avsluta i Kambodja.

Är det någon som har erfarenhet av att besöka dessa resmål och kan komma med tips på stränder, boende, sevärdheter, hur man tar sig mellan dessa platser m.m. tar vi tacksamt emot detta.

Tack på förhand!
27 mars 2014 16:58
Hej!

Har varit på både koh samet och koh chang ett par gånger nu, helt fantastiska ställen mitt favoritresmål alla kategorier.

Vi har alltid bokat taxi i förväg från bkk flygplats via www.kohchangminibus.com då har vi åkt till koh chang direkt och betalat ca 4500 THB. Så taxi är smidigt men såklart dyrare än de sk. VIP bussarna.

Om vi börjar med koh samet så gillar jag hela ön starkt, vill man ha lite rörelse så kan man bo på saikaew beach, den första stranden på ön, nära till huvudgatan. Där hålls även en häftig fireshow på kvällarna klocka 21.00 på en bar/restaurang som heter Ploy Talay BBq. Och om man vill ha lugn och ro för hela slanten så letar man sig neråt på ön, ju längre ner man kommer desto lugnare är det :) nu senast bodde vi på ett urgulligt ställe som hette Samed sand sea resort, hon som jobbar i receptionen där är en kvinna med karaktär, helt otroligt rolig och snäll, men det kunde man inte tro vid första ögonblicket:) annars är väl koh samet en ö med stor personlighet och en mentalitet som skriker LUGN OCH RO, man kan med andra ord inte upptäcka så jätte mycket mest bara chilla och njuta av en grym semester.

Koh chang är grym! Min personliga favvo "by" är Kai bae, en by med mycket mysfaktor. Dock kan badet var lite lurigt då det på vissa ställen var mycket korall på botten som kunde vara otroligt vassa. Bästa badet finns på white sand beach, men den "byn" är den mest turistiga av "byarna" eller stränderna.

Åååå vill tillabak till paradiset nu!!

Ställ gärna frågor så svarar jag så gott jag kan med tips och annat skoj.

.lycka till med letandet:)
Av Duvners
28 mars 2014 10:53
Hej Linaloppan!

Stort TACK för ditt utförliga svar och tips gällande Koh Chang och Koh Samet.

Låter på dig som att vi valt två bra öar som vi tänkt besöka :-)

Beträffande taxiresan mellan BKK - Koh Chang, så undrar jag hur lång tid denna resan tar? Kan det stämma att det tar ca 3,5 timmar och är priset för resan på något sätt förhandlingsbart eller får du ett fast pris då du bokar på internet?

Kan du ge något mer utförligt tips på resort då det gäller Koh Chang likt det tips du skrev om Samed Sand Beach Resort på Koh Samet (som jag för övrigt ska titta på nu) ?
15 apr. 2014 09:21
Hej!

Vi reser runt med våra barn 4 månader i Asien och åkte minivan från bkk till trat som tog 4 timmar. Båten tog runt 30 minuter har jag för mig. Vi betalade runt 3000 bath för minivanen och båten över kostade 150 bath (30) kr för 2 vuxna.

Jag kan rekommendera kc grande Hotell på ko Chang, precis vid havet med två pooler och nya fräscha rum. Kostade lite mer än andra hotell vi kollade på med vi är Väldigt nöjda med valet. Tror vi betalade 900 natten.

// Mia
Av Tittin
15 apr. 2014 20:10
Hej var ipå kho chang i vinteras åkte mini buss däärifrån til kho kong i cambodja där vi sov en natt.....var beredd på att bussen tar lång tid jättedåliga vägar i cambodja....vi skippade sianukville o åkte till ett mindre ställe som heter kep ....vidare därifrån till ha tien o så båt över till phu quoc i vietnamn jätte fint....därifrån går de flyg som tar en timma till ho chi minh som är en upplevelse i sig o därifrån flyger man på en timma tillbaka till bbk......vi gjorde denna tur på 24 dagar...vore jag som er skippade ja kho samet o satsade på phu quoc i stället inte alls så sönder turistat men de är jju en smaksak
15 apr. 2014 23:51
Hej Duvners.

Då vi inte tycker om detta med resorthotell och försöker undvika det i största möjliga mån så bor vi relativt enkelt, men absolut inte sunkigt. Jag kan rekomendera Tantawans Bungalows som ligger mitt på White sand beach, med bara ca 20 meter till havet, fina bungalows med nära till både vatten och huvudgatan. Då det är lite av en matmarknad på kvällarna på gatan på WSB är det lyxilyx att bo på Tantawan då det ligger toppen till om man blir lite småsugen på ngt gott :) Men detta är ett enklare bungalowhotell med få bungalows till bra priser.

Förra året vi var på koh chang bodde vi på ett resort i ett par nätter för att fira nyår tillsammans med 8 vänner, ett riktigt lyxigt ställe med nära till allt. Det hette Chang buri och ligger ganska långt ner på WSB men är också såklart nära till allt då hotellet både har Seaside och hillside som alternativ när man bokar rummen. Jättefint ställe med trevlig personal och GUDDOMLIG frukost buffe. Docj ligger priset ngt högre men det kanske det kan vara värt när man reser med barn.

Vad det gäller taxi så stämmer det med 3,5 timma om du inte stannar längs vägen. Våran taxiresa tar mellan 4-5 timmar, mest för att jag måste äta å greja hela tiden.. :) Vi har bokat Minivan varje gång bara för att det är mkt skönare och större. Ochför enkelhetens skull har vi förbokat den och då är priset 4500 THB tror jag, men det är det värt 100 gånger om.

Jag vet inte om ni vill ha ngra tips om matställen på öarna men här kommer ngra i alla fall :

Koh Chang:
-Rocksands (WSB)
-Pen's Bungalows (WSB)
-Porns Bungalows (Kai Bae) GRYMMASTE STÄLLET

Sen finns det massa massa mer såklart, men dessa tre är mina favvosar, pen's är väl kanske mer ett lunchställe.

Koh Samet:
-Ding Dong, ligger till höger ner på ön när man kommer in från Piren.
-Ploy Talay BBQ jättebra bbq. (sai kew)
- Buddies (sai kaew)

Ojoj vad mycket det blev, ursäkta stavfel men jag sitter på jobbet och knåpar på mobilen.

Är det ngt annat du undrar över så tveka inte att fråga mera :)
:)
Ska försöka vara snabbare att svara nästa gång
Av Duvners
21 apr. 2014 20:09
Stort TACK för alla tips än en gång.

Jag lovar att jag återkomma med vilka val jag kommer göra och även skriva efter semestern hur jag upplevde alla ställen :-)
2 nov. 2014 11:53
Det hoppas jag verkligen, är nyfiken på er resa :)
Av Duvners
3 nov. 2014 20:17
Hej Linaloppan!

Då var all planering i stort sett klart. Lite förändring blev det längs vägen, men den 5 januari 2015 bär det av och vi längtar såå :-)

När vi landar i Bangkok, så kommer vi bli upphämtade av taxi (5 000 bath) som tar oss till Koh Chang. På Koh Chang har vi bokat boende på Kai Bae Beach Resort 6/1-14/1, Klong Prao Resort 14/1-20/1 som bägge ligger på västkusten, men det visste du ju redan. Sen har vi även bokat Amber Sand Beach Resort 20/1-27/1 och detta ligger på östkusten.

Från Koh Chang ska vi ta oss till Koh Samet där vi kommer att bo på Samed Villa Resort 27/1-4/2.

Avslutningsvis ska vi bo två nätter på The Berkeley Hotel Pratunam i Bangkok.

Återkommer när vi kommer hem.
Av Mina12
29 nov. 2014 23:03
Spännande! Vi (jag, maken & sexåring) åker 30 dec och ska spendera januari i samma område.
30 dec. 2014 06:12
Hej!
När åker ni till koh chang Duvners ?

Vi åker själv ifrån Sverige 16:e jan med två barn till koh chang, men vi väljer och flyga ifrån BKK till Trat.

Hittat boende ?

//Robert
Av Duvners
30 dec. 2014 09:45
Hej Robert!

Detta kommer bli vår tredje resa till Thailand, men vår första resa till Koh Chang och Koh Samet. Vår erfarenhet är att det som föräldrar känns skönt och tryggt att boka boendet innan och prismässigt kostar det inte mer utan snarare är det billigare. Jag har personligen kontaktat de olika resorterna via mail och sen jämfört med t.ex. Agoda och då fått ett billigare pris.

De ställen som vi kommer bo på denna gången har vi kommit fram till efter tips och flera timmars läsande på internet.

6/1-14/1 Kai Bae Beach Resort
14/1-20/1 Klong Prao Resort
20/1-27/1 Amber Sands Beach Resort
27/1-4/2 Samed Villa Rsort (Koh Samet)
4/2-6/2 The Berkeley Hotel Pratunam (Bangkok, köpt via Agoda)

Vi kanske ses :-)
30 dec. 2014 15:02
Har varit i Thailand 15 gg, dock bara 3 ggr tidigare med familj.
Varit mest på Koh samet och där mamma & pappa har lägenhet, Bangsean!

Men aldrig varit på koh chang, så det ska bli spännande!!

Koh samet är underbart, och boendet du bokat där är toppen!!

//Robert
Av Duvners
1 jan. 2015 10:57
Hej Robert!

Några tips och idéer på saker att göra eller ställen att besöka på Koh Samet?
1 jan. 2015 12:00
Koh Samet är väldigt väldigt litet, finns inte så mycket att göra faktiskt.
Snorkeltur, njuta av bra strand och bra mat..

Gå längs dom olika stränderna och titta..

//Robert
Av Duvners
7 jan. 2015 11:12
Hej igen Robert!

Vet du som varit på Koh Samet hur man smidigast tar sig dit från Koh Chang?
Av Ansun
7 jan. 2015 11:50
Citerat från Duvners:
Hej igen Robert!

Vet du som varit på Koh Samet hur man smidigast tar sig dit från Koh Chang?
Inte Robert som svarar men oftast så går det går att köpa plats i delad minibuss via ditt boende på Koh Samet. Annars så köper man det i en kur på kajen i Ban Phe där båtarna går till Koh Samet ifrån.
Men är ni en familj så boka istället en egen taxi, för dessa minibussar ligger på rätt så bra och det händer ju en del olyckor med minibussar inblandade. Sedan så packar de in proppfullt med folk och packning i dem, så man sitter rätt trångt.
7 jan. 2015 11:59
Jag skulle som tidigare skrev boka egen minibuss, tar ca 2 timmar till färjan som sedan tar er över till Koh Chang..
Av Ansun
7 jan. 2015 14:40
Citerat från Duvners:
Hej igen Robert!

Vet du som varit på Koh Samet hur man smidigast tar sig dit från Koh Chang?
Oj, ser att jag missuppfattade din fråga. Trodde att du undrade om resa från Samet till Koh Chang, men du menade ju tvärtom- från Koh Chang till Samet.

Från Koh Chang fungerar det nästan på samma sätt. Sök upp en av alla tur/resesäljare som finns runt om på Koh Chang. Köp biljett till en delad minibuss eller ännu hellre boka en egen bil/taxi. Är ni 4 personer så kostar det nästan samma pengar men ni kommer er fram snabbare, säkrare och slipper sitta och trängas.
21 feb. 2015 14:56
Hej, är lite nyfiken. Hur var det? Hur var de olika boendena? Är dessa något som ni rekommenderar till andra barnfamiljer?

Vi har planer att åka januari 2016.

Med vänlig hälsning Annica
23 feb. 2015 10:21
Jag har rest både från Bkk till Samet och från Bkk till Koh Tao osv.
Jättenöjd med bägge. Dock är Koh Tao bättre än Samet med Samet ligger mycket närmre Bkk.
Att man flyger till Bkk och sedan åker till Koh Samet ett tag och sedan även till Koh Chang är vanligt och bra =)
Av Duvners
23 feb. 2015 22:15
Oj, vad en månad i Thailand går snabbt. Nu har vi varit hemma i drygt två veckor och snacka om att krascha in i verkligheten med alla vardagliga "måsten". Här nedan tänkte jag att sammanfatta vår underbara resa.

Vi flög med Finn Air från Köpenhamn-Helsingfors. Där väntade vi i ca 45 min innan vi flög vidare till Bangkok. Flygresan gick väldigt bra. När vi kom fram till Bangkok blev jag lite svett eftersom vår barnvagn inte kommit med planet. Detta löste sig dock då vi fick barnvagnen sänd till vår resort på Koh Chang två dagar senare. Trots detta lilla missöde kan jag varmt rekommendera Finn Air. Tror faktiskt att vi sparade in ca 5000 kr på mellanlandningen mot att flyga direkt.

När vi kom till Bangkok stod en taxi och väntade på oss. Vi hade beställt en minibuss som tog oss till Koh Chang. Denna resan var något dryg då man redan spenderat många timmar sittande på flyget. Uppskattningsvis tog det 4-4,5 tim till färjelägret (och då körde ändå chauffören som en idiot), 1 tim båt från fastlandet till Koh Chang.

När vi sen kom fram till Koh Chang körde taxin oss till vår första resort, Kai Bae Beach Resort som ligger sydväst på ön. Standarden på resorten var helt okej. Till resorten fanns en pool med två etage, så de minsta barnen kunde också bada. Stranden var riktigt bra och längs stranden gick det dagligen elefanter som man kunde rida på, bada med i havet, mata eller bara klappa. Frukostbuffen var bra och innehöll både europeisk och thailändsk man. Kai Bae är en by med stor mysfaktor med många restauranger både längs stranden och uppe i byn. Givetvis gick vi bl.a. till Porn`s Bungalows som jag fått tips om. Trots att namnet förknippas med något annat, så var restaurangen mycket trevlig med "trädkojor" uppe i träden där man satt och åt middag och hade en fin utsikt över havet.

Vår andra resort vi bodde på låg något mer norrut från Kai Bae och heter Klong Prao Resort. Stranden var MAGISK och bjöd på fantastiska solnedgångar. Tröttnade man på stranden, så fanns givetvis också ett riktigt bra poolområde. Längs stranden låg flera andra resorter där de flesta var mindre och lite mer charmiga. Många ggr valde vi att gå till dessa och äta istället för att sitta på vårt resorts "lyxiga" restaurang. Däremot så åt vi givetvis frukostbuffén på vår resort och den var OUTSTANDING! Under den dryga veckan vi bodde på Klong Prao passade vi på att besöka White Sand Beach i norr som är öns shopping- och hålligång ställe. Vi åkte också till Bang Bao i söder. Vid Bang Bao var nästan stränderna öde och här fanns det också apor att se. Dock fick man se till att hålla i sina saker eftersom aporna var ganska på. Vid Bang Bao finns också en pir där det ges tillfälle till shopping. Missa inte den ifall ni har vägarna förbi.

Vår tredje resort heter Amber Sand Beach Resort och är i stort sett den ända resorten på östra sidan av ön. Resorten har fått många utmärkelser av Tripadvisor och jag/vi förstår varför. Resorten var relativt liten och naturen runt den var bedårande. Resorten drivs av ett äldre par från Sydafrika som verkligen ansträngde sig för att man skulle ha det bra. Här fanns surfbräda och kajaker som man fick låna grattis och när restaurangen inte hade öppet, så kunde man ändå förse sig med dryck och skriva upp vad man tagit på en lapp. Till skillnad mot de två tidigare stränderna som hade vit sand, så hade denna rostbrun sand. Vår resort var en av tre i den bukten och vi skiftade att äta på vår och resorten bredvid.

Avslutningsvis åkte vi till Koh Samet. Från Koh Chang tog vi färjan över och sen åkte vi taxi till Ban Pae som var ett av färjelägerna till Koh Samet. Därifrån tog vi en speedboat (tror det kostade 600 bath) och den körde oss till vår resort Samed Villa Resort. På så vi blev det inte att vi betalade inträdesbiljett till Koh Samet som man oftast får göra. Jag tror den låg på 150 bath/vuxen och 100 bath/barn. Enligt någon annan som bodde på resorten, så var endast 27% av allt boende för turister upptaget. Däremot var det fullbokat på Samed Villa Resort och besökarna bestod till två tredjedelar av svenskar. Stranden, var kritvit och det kändes som att gå i mjöl. Vattnen var klart och det gick att snorkla inte alltför långt ut. Gick man 10-15 minuter norrut, så kom man till öns centrum Saikaew Beach där det bl.a. fanns Seven Eleven butiker.

En sak att tänka på är att man ska söka visum för att få stanna i Thailand i mer än 30 dagar. Detta hade jag missat och eftersom vi var där i 32 dagar fick vi böter när vi skulle åka hem. Jag och min fru fick betala 1000 bath var vilket blir ungefär 250 kr var. Men om jag har förstått det rätt, så är detta trots allt billigare än vad det hade varit att söka om visum.

Nu har jag skrivit en hel del och börjar bli lite trött, så därför avslutar jag nu...
28 okt. 2015 22:36
Jättekul att läsa alla tips i denna tråd! Reser till ovan nämnda öar i januari/februari -16 och sitter just och kollar boende på Koh Samet. Någon som har erfarenhet av Samed Pavilion Resort?
Tar för övrigt gärna emot diverse tips inför sk långresa med barn (2 och 4 år).
Tack på förhand!
29 okt. 2015 09:05
Citerat från Ciaochdan:
Jättekul att läsa alla tips i denna tråd! Reser till ovan nämnda öar i januari/februari -16 och sitter just och kollar boende på Koh Samet. Någon som har erfarenhet av Samed Pavilion Resort?
Tar för övrigt gärna emot diverse tips inför sk långresa med barn (2 och 4 år).
Tack på förhand!
Hej, Samed Pavilion Resort är ett av de bästa hotellen på ön utan att betala flera tusen kr per natt.
Det är fräscht och alla rum är schyssta oavsett dess storlek. Det finns pool och ligger nära stranden. Ifall man inte skall snåla och ta något billigare så bör man ta detta. Väljer man billigare får man ofta sämre med. Kör på detta =)
Annars finns Samed Cabana Resort , det är nästan lika fint, samma prisklass men ligger söderut på en mysigare och lugnare strand.
31 okt. 2015 20:18
Tack för svar! Nu har vi dock kört fast på boende på Koh Chang... Söker på de ovan nämnda men de har fått väldigt spridda omdömen på Tripadvisor (bortsett från det sista!)... Tar tacksamt emot fler tips!!
Av Duvners
31 okt. 2015 22:38
Å vad jag är avundsjuk på er som ska åka.

Jag är mer eller mindre övertygad om att ni och era barn skulle trivas alldeles utmärkt på Kai Bae Beach Resort som ligger sydväst på Koh Chang. Åtminstone så gjorde vi det.
1 nov. 2015 07:57
Citerat från Ciaochdan:
Tack för svar! Nu har vi dock kört fast på boende på Koh Chang... Söker på de ovan nämnda men de har fått väldigt spridda omdömen på Tripadvisor (bortsett från det sista!)... Tar tacksamt emot fler tips!!
Kolla denna länk som innehåller en hel del förslag:

http://iamkohchang.com/accommodation/best-resorts.html
1 jan. 2016 19:46
Hej igen, nu närmar sig vår avresa (slutet av januari). Boende i BKK, på Koh Samet och Koh Chang är bokat. Det som återstår är att planera/boka resandet mellan staden och öarna. Tips på detta som passar oss som reser med barn 2 och 4 år?
Vill fråga dig Duvners (eller er andra som också har erfarenhet), som jag vet reste med barn: hur gjorde ni med flytväst till ungarna? Finns det att tillgå på båtarna till öarna, även till de utflyktsmål som finns runt om? Eller bör man ta med hemifrån? Känns så skrymmande, men såklart väldigt viktigt.
Tack för svar :)
Mvh Cecilia
Av Duvners
1 jan. 2016 23:05
Vi hade inte med oss några flytvästar med samma anledning som du skrev "att de är skrymmande".

Efter att ha varit i Thailand vid tre olika tillfällen är min erfarenhet att flytvästar endast finns att tillgå vid enstaka båtturer.

Så för att vara på den säkra sidan skulle jag nog rekommendera er att ta med.

Hoppas att Ni får en fantastisk resa! Vi ligger i "startgroparna" för att planera vår fjärde resa till Thailand jul/nyår 2016.
23 feb. 2017 13:08
Hej,
Hur var hotellet på Koh Samet? Funderar på det i november. Hade hotellet pool? Mina 5-åringar brukar vilja pausa från saltvattnet ibland.... Mvh linda
23 feb. 2017 13:34
Koh Samet !
Samed Cabana Resort
Samed Pavilion Resort

Två hotell med pool. Fräscha, trevliga. Googla på dem och se ifall de passar er.