Bali

19 apr. 2018 11:32
Visningar: 238
Hej!
Skulle vilja höra lite om Bali om man kan åka det mitten på Februari. Har hört lite olika om hur mycket det regnar. Vill ju inte åka dit om det är mest regn! Har två barn på 14, 8 år. Vart är bäst att bo?

Mvh Lollo
19 apr. 2018 17:46
Man kan ha tur och helt ok väder under regnperioden men det vet man aldrig. Vi reste förra året i slutet av mars och hade helt ok väder men oj vad vi var oroliga månaden innan (februari) när vi följde nyheterna om ösregn nonstop och jordskred. Men det kanske var bara förra året, vår chaufför som vi hade kontaktat via mejl sa att det regnade ovanligt mycket då.
Här är vad resenärerna tyckte om vädret förra februari.
https://www.tripadvisor.com.au/ShowTopic-g294226-i7220-k10188287-Rain-Bali.html

Bali för övrigt gillade. Om ni kan res senare - april är bra resa- fortfarande billigare än under sommaren (när det är högsäsong) och slutet på regnperioden.
https://city-lover-reser.blogspot.com/2017/05/exotiska-bali-gudarna-och-ris.html
Av Ichona
23 apr. 2018 20:43
Var där i februari 2016, lite moln och när det regnade så spöregnade det i 1 h ungefär. Men typ 90 % sol, varmt och badväder. Boende: Kuta är inget att rekommendera. Vi bodde i Nusa Dua och var jättenöjda. Jag har hört att Semniyak ska vara barnvänligt, men har inte varit där själv. Mitt tips är att boka en taxi via hotellet för att sedan deala till sig så att chauffören blir ens "privata chaufför", d.v.s. att man ringer till en person direkt när man vill någonstans och kommer överens om priset. Vår chaufför visade oss riktiga guldkorn på ön och hjälpte oss bl.a. att boka båt till Lembongan.
För att återkomma till saken - vädret i februari kan vara lite ostabilt, men oftast när det regnar så regnar det rejält under en kort stund. Då kan man vila på hotellet :)