Åker till Rom den 18/3, behöver lite tips o råd

Av Marie76
11 jan. 2007 00:13
Visningar: 8766
Har hittils bara bokat flygresa, tar gärna emot tips om hotell med vettiga priser, inget jättedyrt utan mer normalpris. Vad är det för väder i mars? Hur varmt?
Vad ska man se? Lästips?

Tack på förhand
Av Anthony
11 jan. 2007 16:54
Våren kommer ju lite tidigare till Rom, så det är förhoppningsvis ganska skönt redan i mars. Däremot kan det nog vara kyliga kvällar och nätter, så ta med tröja och jacka!
ett billigt och hyfsat centralt hotel är Hotel Urbis som du säkert kan hitta här på Reseguiden. Promenadavstånd till de största sevärdheterna.
Förutom de klassiska sevärdheterna som Colosseum (Varning för köer!) och Fontana di Trevi rekommenderar jag en promnad i Trastevere med mysiga gränder, vackra byggnader och små mysiga restauranger och butiker. ta också en promenad längs vattnet och se alla vackra broar och statyer. Shopping finns det gott om, dock inga riktigt bra (billiga) varuhus i centrum. Kolla hellre lite bortanför de stora sevärdheterna så kan man göra fynd. Varje Lördag är det en marknad i Trastevera där man kan hitta både nytt och gammalt och göra en del fynd.
Hoppas ni får en trevlig resa!

//Smarre
13 jan. 2007 10:05
Var i Rom förra året i början av mars och vi hade på dagen ca 17 grader, på kvällen ca 13 grader. Köp Peter Loewes Romguide, finns i pocketshopen, där finns alla bra tips för en lyckad Romresa. Man hinner faktiskt se och uppleva mer än man tror. Ta Vatikanmuseet en förmiddag, för från lunch brukar det vara fullt med folk.