Publicerad 17 augusti 2018

Pizza, pasta, finmiddag och glass – allt finns med på vår lista!

1. Pizzarium

Ingen restaurang, mera ett hål i väggen med det som kanske är Rom bästa pizza “by the slice”. Perfekt om du inte är jättehungrig, eller bara vill ha något lätt till lunch mellan sightseeing i den eviga staden. Här får du annorlunda smaker och menyn ändras ofta, ibland varje dag så hit går man gärna tillbaka flera gånger.
Adress: Via della Meloria, 43

2. Cesare al Casaletto

Här på denna traditionella trattoerian är det en fru och man som står i köket och lagar fantastisk goda romanska klassiker. De är mest kända för sin pasta al gricia som liknar lite på den mer kända carbonaran, men utan ägg och med pecorino istället för parmesan. Prova!
Adress: Via del Casaletto, 45

3. Bar del Fico

En riktigt snygg restaurang som också briljerar med sina pizzor och goda drinkar, här är det lätt att spendera några timmar en kväll tillsammans med många Rom-bor. Den ligger lite undangömd men är absolut värt att hitta!
Adress: Piazza del Fico, 34/35

4. Roscioli Caffè

Vem gillar inte att fika? Vill du ha riktigt gott kaffe och smaskiga bakverk så skall du bege dig hit. Här står man antingen längst fram i kaffebaren och dricker sitt morgonkaffe eller så kan man välja att ta ett bord i bak och beställa något sött att äta också. Perfekt paus från att utforska Rom.
Adress: Piazza Benedetto Cairoli, 16

5. Otaleg

Otaleg baklänges blir Gelato, alltså glass på italienska – och det kan vi lova att du får här. kanske den godaste också? Glassen görs på plats och glassfabriken ligger längst fram i butiken så att du kan se hur glassen görs innan du äter den. Glass och en show – kan det bli bättre?
Adress: Viale dei Colli Portuensi, 594

Hitta din resa till Rom här:

- Paket med flyg och hotell
- Flybiljetter
- Hotell
- Erbjudanden på resor till Italien