Pärlor i Rom

4 juni 2019 15:14
Visningar: 90
Hej,
åker till Rom nästa vecka och skulle gärna vilja ha just ditt bästa tips om ROM. det kan vara allt i från Bästa frukosten, lunchen, takbaren, pizzan, Aperolen, shoppingen och framför allt bästa haket eller kanske en kul aktivitet. Ska fira mannens 50-års dag och vill gärna få tips om små dolda pärlor som jag vet finns.

Tack
/ Cecilia
5 juni 2019 09:22
Missa inte Trattoria Der Pallaro! https://trattoriaderpallaro.business.site/
Ni serveras en fast meny, så har ni allergier är det inte det bästa, men annars är det riktigt trevligt. Ligger i närheten av Campo De Fiori.

Vill ni se något annorlunda i Vatikanen kan jag rekommendera er att gå till ingången söder om Petersplatsen. Den vaktas av schweizergardister och vanligtvis får man inte komma in här. Säger ni dock att ni vill besöka den tyska kyrkogården så blir ni ineskorterade dit. Fungerar bara vissa tider på dygnet. Tror det framförallt är förmiddagar.
Av Fylke74
6 juni 2019 23:01
Jag hade tagit en kväll till att traska runt (och äta) i Trasteveres gränder.
9 juni 2019 20:45
Citerat från Marco_hecimovic:
Missa inte Trattoria Der Pallaro! https://trattoriaderpallaro.business.site/
Ni serveras en fast meny, så har ni allergier är det inte det bästa, men annars är det riktigt trevligt. Ligger i närheten av Campo De Fiori.
Tusen tack för tipset👍
Hälsar
Cecilia
10 juni 2019 09:02
Ett annat tips - Mercato Trionfale som ligger i närheten av Vatikanen är väldigt trevlig. Varför inte köpa lite vin, ost och prosciutto och sätta er på taket där och äta lunch?
11 juni 2019 19:23
Som Marco skrivit här tidigare så gillade jag att strosa omkring i Trastevere. Trevligt att se/träffa lokalbefolkningen. För att koppla av från de alla måsten, så kan jag rekommendera parken,Villa Borghese strax norr om Spanska trappan. Skönt att komma ifrån turisterna, ta gärna med fika och njut av stunden..
Restaurangtips i Rom
Italien Carohm, 11 maj 2017
Updaterad av Sierra för 2 år sedan
11
Vi ska bo på Hotel Centrale i 1 vecka. Önskar tips på bra och prisvärda restauranger i Rom! Jag har förstått att det är betydligt dyrare att äta vid de största turiststråken och turistområdena! Vi är intresserad av de där "smultronställena" som kanske inte alla andra turister hittar till! Eller ...
Restaurang/uteställen i Rom
Italien Cissiburg, 22 apr. 2009
Updaterad av Marco_hecimovic för 10 år sedan
10
Vi är ett sällskap på 6 pers (35-40år) som ska göra Rom under en weekend i maj. Vill gärna ha tips på restauranger, trevliga, unika smultronställen. Vi älskar mat och dryck och shopping. Sevärdheterna (de stora) har vi redan sett. Kom med tips! ... Farbror_Frej: Jag har besökt Rom flera gånger ...
Långweekend Rom
Italien Malinhs, 7 aug. 2016
Updaterad av Jumbo för 2 år sedan
13
Hej Vi letar weekendresa till Rom i september och vill gärna ha tips! Vi vill helst komma ned så tidigt som möjligt på dan för att kunna få så mycket tid som möjligt på plats och vill helst ha direktflyg! Är det bäst/billigast att boka paketresa eller flyg/hotell för sig? Känns som en djungel o ...
Rom
Italien Sussie_, 24 feb. 2013
Updaterad av Sussie_ för 6 år sedan
24
Hej, Har ett annat inlägg om Paris då jag inte kan bestämma mig, det står mellan Rom eller Paris i 5 nätter. Kommer flyga dit, jag önskar tips och råd Rom. Har Du varit både i Rom och Paris? Vilket rekommenderar du? Kan tänka mig att det är varmare i Rom än Paris på sommaren, eller? Har ...
Restaurangtips Rom !?
Italien Linaochris, 24 apr. 2010
Updaterad av Annablommamoi för 9 år sedan
7
Planerar lite inför en weekend i Rom nu i maj. Men jag hittar inte såmycket restaurangtips konstigt nog. Hjälp mig!!! Vi vill gärna sitta på någon mysig uteservering på en lite romantisk restaurang Om kvällarna och äta god italiensk mat ( och dessert) ;) inte superduper dyrt och lyxigt, men lite ...
Rom på en dag?
Italien Tiny_dancer, 23 juni 2008
Updaterad av Homman för 10 år sedan
8
Jag och min sambo ska bila längs Amalfikusten i sommar, och flyger då till och från Rom. Vi ska bara vara borta en vecka, och eftersom det finns mycket att se längs kusten så finns egentligen inte mycket tid över till Rom, som vi aldrig varit i. Jag skulle gärna se Rom och undrar nu om det är " ...

Om Rom Italien, Europa

Arkitektur
Historia
Kultur
Matupplevelser
Nattliv
Nöjesliv
Romantiskt
Shopping
Storstad
Weekend

Få städer i Europa har ett så stort och välbevarat kulturarv som Rom. Här samlas weekendresenärer såväl som forskare för att njuta av den italienska huvudstaden.

Att befinna sig i Rom är som att kastas tillbaks in i Antiken. Runt historiska kvarlämningar och heliga platser har den moderna staden växt fram och integrerats med det romerska arvet. Idag är staden en internationell smältdegel av kultur, historia och religion.

Se till att avsätta flera dagar om du reser hit, bara ett besök i Påvens eget land Vatikanstaten tar en hel dag. Vatikanen är ett måste för varje besökare, inte bara för dess stora religiösa betydelse utan för dess storslagna arkitektur, hänförande konstsamling och inflytelserika historia. Långa köer kräver god planering, se till att köpa inträdesbiljetter i förväg. Detta gäller även för landmärket och kvarlevan Colosseum, den romerska arenan känd för sina brutala gladiatorspel. Ett stenkast från arenan återfinns Forum Romanum, Romarrikets kommersiella centrum och Circus Maximus, den stora kapplöpningsbanan som huserade tornerspel för tusentals åskådare.

Till de något mer moderna sevärdheterna räknas Fontana di Trevi och världens mest kända trappa, Spanska trappan. Här samlas såväl turister som italienare för att avnjuta en gelato i solen. I kvarteren runt Spanska trappan löper shoppingstråk med designerbutiker men för ett prisvänligare utbud, satsa på shoppinggatan Via dei Giubbonari. Avsluta kvällarna i stadsdelen Trastevere, gärna med middag på en genuin trattoria och avnjut lokala viner.

Tidig morgon vid Spanska Trappan
2 / 31
Fontana di trevi
3 / 31
Tibern med dess broar och Vatikanen
5 / 31
Viktor Emanuel-monumentet
7 / 31
Vatikanmuseets trappa
14 / 31
Moped - en av alla miljoner
18 / 31
Fontänen på Piazza della Rotonda
20 / 31
Konstantins triumfbåge
24 / 31