25/4-10/5 Sri Lanka - Snabba Tips & Råd!

23 apr. 2014 09:30
Visningar: 425
Hej!

Efter att ha läst diverse trådar på olika forum, hängt över väderprognoser de senaste dagarna och läst vidare i olika reseguider står jag och min pojkvän ganska rådvilla när det gäller vår resa till Sri Lanka som avgår på fredag den 25 april.

Som vi förstått är det en typ av mellanperiod som kommer att övergå i maj till regnperiod på sydvästkusten och kanonväder på östkusten. Dock säger väderprognosen att det regnar överallt i Sri Lanka just nu vilket gör att vi funderar på att åka ner mot sydkusten (Mirissa, Tangalle) ändå och vara där ett par dagar först. Vår förhoppning är att börja semestern med sol&bad och boende i enkel bungalow vid stranden. Enligt våra efterforskningar är det lättast på sydkusten då boendesituationen vid Trincomalee/Nilaveli verkar vara ganska så begränsad?

Så.. kan ni ge oss råd om huruvida man vågar åka ner till sydkusten så här års? Hur brukar en typisk dag se ut? Är det konstant molnigt eller kommer det en skur och sedan dyker solen upp igen?

Vi skulle verkligen bli så tacksamma om någon som har erfarenhet från Sri Lanka ville hjälpa oss med vad som är lämpligt första stopp på resan! :)

Tack på förhand!