Stöd Ukraina

Tillylks blogg

Fredag 26 Juni 2015 - Fort Myers

Vardag på Paseo o ett besök till Sanibel Island

Tänkte sammanfatta några av våra senaste dagar här o berätta om vårt besök till Sanibel Island igår kväll.

Vår AC i bilen slutade fungera för ett par dagar sedan. Vi hade varit på posten och skickat ett paket och när vi skulle hemåt kommer det plötsligt bara varmluft. Även om vi kollade alla mätare och tankade upp bilen så hjälpte inget. Så dagen efter fick Pontus kontakta hyrbilsföretaget, som tack o lov har ett kontor i Ft Myers. Så det slutade med att vi fick en ny bil. Men de hade ingen av den sort vi hade hyrt, så nu har vi en ännu större bil. En vit Suburban. Vi får lägga upp en bild. Den är så lång att den inte får plats i garaget utan får stå på gatan utanför ;)

Det är otroligt varmt här, har varit senaste veckan, runt 100-109 F har det varit vissa dagar (38-40 C). Det gör att det kommer åska och regn i stort sett varje eftermiddag/kväll. Rejäla åskoväder är det också med häftiga blixtar över himlen. Det bara skakar i huset och är man o handlar mat så skakar hela varuhuset så man tror att väggar o tak är byggda att tunn plåt bara.

En dag vara Linda o Ellen och shoppade på Miromar outlets. Det är ju sådana ställen man åker till om man vill handla kläder, skor eller annat. Hittills har vi inte varit i ngn stad där man kan åka "ner på stan" som man gör hemma i Sverige. Så blir det väl säkert i New York när vi kommer dit.

Hur som helst fick vi en fin halvdag på Miromar. Vi shoppade tre par Converse skor, det är ju drygt halva priset här mot hemma. Ett par Converse till Ellen går att få tag på för 30 Dollar (typ 250 kr). Vi åt en jättegod hamburgarelunch på ett trevligt litet hak, en "cheeseburger-basket" med fries. Jag provade en Alaska-burgare som var gjord av lax, riktigt gott faktiskt! Det är knepigt att hitta "bra" lunch till ok pris. Mycket är friterad kyckling, chicken fingers och chicken tenders, som barnen förvisso gillar men det är inte så näringsriktigt i längden.

Sen tog vi en tur in på nagelsalongen och fick oss en manikyr. Ellen fick handmassage, vattenbad, filade naglar och fixade nagelband och sedan fin färg och dessutom en blomma på varje tumme. Asiat-killen som fixade hennes händer var så fascinerad av att hon var så söt :) Vi avslutade shoppingturen med en varsin italiensk glass innan vi blev hämtade av Pontus och övriga med bilen för att åka hem igen.

Annars fortsätter vi vårt schema på dagarna. Linda går till poolen på förmiddagen, ofta med barnen/eller ett av barnen med sig, kommer hem till lunch och lägger sig med Märtha att sova. Då knallar Pontus iväg till poolen med barnen, ett eller båda. Sen är klockan 14-15.00 på dagen och om vi ska iväg o handla eller göra ngn tur så gör vi det då, innan det är dags för middag. Vid 19-20-tiden är det dags för barnen att lägga sig.

Igår tog vi en utflykt till Sanibel Island för att plocka snäckor och kolla på den gamla fyren som finns där. Det var en fin utflykt. Vi åkte på sen eftermiddag för att det skulle vara lite svalare (marginellt till en början förstås). Stannade och åt en enkel middag uppe på Captiva på norra delen av ön och åkte sedan ner till sydspetsen till en strand. Då var klockan närmare 19 och det var faktiskt behagligt så vi orkade faktiskt bada i över en timme. Otroligt mycket snäckor, de låg i drivor längs vattenlinjen, tyvärr väldigt få stora som vi hade hoppats på. Märtha är helt orädd för vattnet och pinnade på som en liten korpral där på stranden, magen först och otroligt hjulbent. Gick ner sig i vattnet och ramlade i med ansiktet före 2-3 ggr men brydde sig inte alls utan knallade vidare när vi hade fiskat upp henne.

Men sen rullade åskmolnen in igen. Vi hann precis fram och tillbaka till fyren o in i bilen igen innan himlen öppnade sig fullständigt och regnet öste ner. Vi fick ett fint åsk o regn skådespel när vi åkte hem över den 5 km långa bron till fastlandet när vi åkte hem.

Ikväll ska Linda på bio här i Paseo. Måste nog kila nu så jag hinner fånga lite popcorn innan gratisfilmen börjar.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet