Stöd Ukraina

Sanders blogg

Lördag 26 Mars 2016 - Monterey
Resealbum: WestCoast 2016

Vår första dag med fårrden....

Efter en snabb transfer med shuttle och lite "Airtrain" på flygplatsen anlände vi till Avis uthyrningsdisk. Berra och Matte konverserade länge med den söte expediten.
Det visade sig att den förväntade Chevrolet Suburban blev en Ford Expedition. Med glöd i blicken klev Matte in bakom "spakarna" och efter lite inkörningsövningar och Tv-spel gled vi ut på motorvägen med riktning Half Moon bay och vår start på California highway 1.
Första avsnittet gav Österlen/Irlandskänsla med böljande kullar och grönska. Efter att ha letat vingård men mötts av ett vinprovarrum stannade vi istället för lunch i den lilla idyllen Pescadero. Där kunde Anders surt konstatera att Ceasarsallad inte alltid behöver innehålla kyckling men jaja med lite stödskinka från Jenny fixade det sig. Stoppet var iallafall givande. För Moppeintresserade :-) fanns en -66:a att vinna, vi fick två intressenter på bild.
Nästa spontananhalt var Big basin Redwood state park där vi gjorde ett tappert försök att se lite grova Redwood-träd (jätteträden). Efter att ha konstaterat att detta krävt lite ansträngning med hiking beslutade vi att "avstå" :-).....men precis på andra sidan vägen mot vattnet fick vi uppleva lite kite-show av ett större antal surfare.
På vägen ner mot Monterey passerade vi Santa Cruz där vi hade tänkt oss ett uppehåll. Det var tydligen fler som tänkt denna tanke, kanske påskfirandet har påverkan, vilket gjorde att vi enbart cruisade genom staden i sakta mak. Vi fick trots den korta tiden en tydlig känsla av att staden andas SURFING. Vid ankomst till Monterey kom resans första moln. Vi tog oss trots detta ner till "stadens pir" där vi friskt testade crabb-soppor och besökte London bridge Pub.
Vad skall hända härnäst???
Dela med andra:    

Kommentarer
Leifca säger:
Ja det kan man undra! Härliga bilder, vi är lite avundsjuka. Roligt att kunna följa er på äventyret.
Postat 2016-03-28 08:10  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Resortbesök Palm Springs
8 år sedan
Kasinostaden
8 år sedan
Grand Canyon
8 år sedan
Ökenresa
8 år sedan
3 Dagar i San Diego
8 år sedan