Stöd Ukraina

Sanders blogg

Fredag 1 April 2016 - San Diego
Resealbum: WestCoast 2016

3 Dagar i San Diego

Efter avfärden från Hollywood bestämde vi oss för att ta en sväng utanför Universal studios. Vi insåg dock snabbt att det inte är möjligt att se attraktionerna utifrån utan såg mest parkeringsmöjlighetera runtom. Efter lite letande tog vi oss ut och begav oss mot "Hollywood Sign". Vi matade in "lämplig" gata i GPS:en och ändade upp ute i skogen norr om Hollywood. Efter lite diskussion med andra parkbesökare förstod vi att det var en bra bit kvar till skylten och dessutom insikt av några branta bergsknallar emellan. Som tur var har vi ett par bergspumor i sällskapet som ivrigt begav sig upp mot bergsbranter.
Vi andra väntade vid bergets fot. Grabbsen kom ner efter en tid med lystna blickar och med tydliga fotobevis. De hade lyckats, efter mycket stånk och förtret så hade de nått toppen. Under tillbakavägen såg vi en varningsskylt för skallerormar, kanske tur vi inte observerat dessa innan. Efter skyltbesöket startade resan söderut mot San Diego.
Men ve å fasa, det första som hände var att Matte och Berra uppmärksammade att två av bilens åtta cylindrar saknades, hur skall vi ta oss fram?
Ankomna till San Diego hittade vi första kvällen ett jättemysigt ställe med "mexikansk touche" och skön atmosfär. Under dagarna i San Diego har vi upplevt växlande väder, sol och blåst men tack och lov inget regn.
Allas tycke är dock att detta är en väldigt trevlig stad.
Dagen efter hade vi beachdag. Tog en färja över till halvön Coronado, västra delarna av San Diego. Härliga sanddyner men något "svalt" i havet. Järnaborna Katta, Berra och Matte badade, vi andra ägnade oss åt sollapande på beachen.
På vägen hem hoppade vi in i en affär där vi storhandlade, mycket bra utbud jämfört med andra butiker vi upplevt, där fanns allt, Härligt fräscha grönsaker och en del vuxendricka. Sedan färjan hem igen. När vi kom in i hamnen hade en annan färja kört med fören in i kajen. En nyhet som tom svenska nyhetsmedier hade uppslag om. Kvällen avslutades med en runda på stan, Hard Rock Cafe givet förstås. Kvällsmat bestående av småplock på rummet och resans första bubbel korkades upp.
Tredje dagen inledde killarna dagen med besök på USS Midway, ett hangarfartyg som ligger i San Diegos hamn och numera fungerar som ett museifartyg. Det bästa med detta besök var volontärerna som tidigare deltagit i bl.a. vietnam- och irakkriget men som nu berättade om fartygets funktioner,, bl.a. den grånande herre som berättade för oss om landningsproceduren. Vi fick även träffa "kaptenen" och leka på flygdäck. Sista anhalten var maskinrummet.
Tjejerna tog samtidigt resans första löparrunda ( man måste börja försiktigt). Därefter var det poolhäng innan det var dags för Sea world. Betyg, trevlig park, lite trångt för djuren kan vi tycka men för oss som gillar mat fanns "fri mat varannan timme 20 dollar" :-). En gemensam uppfattning om parken är dock att bilden av innehållet är uppförstorat och att våra förväntningar inte infriades, svenska djurparker är i relation väl så goda. En häftig upplevelse var dock en av parkens berg och dalbanor, Manta ,vilken acceleration.
Nästa anhalt Phoenix och cowboyland.
Dela med andra:    

Kommentarer
Lite orolig över att ni tappade 2 cylindrar från motorn...hittade ni dem? Haha....
Här är det snart dags för bridgeclimb på Sydney Harbour Bridge...lite regnigt men..
Postat 2016-04-04 00:44  Anmäl
Leifca säger:
Häftiga bilder. Vilken resa ni gör, vi blir avundsjuka.
Postat 2016-04-03 08:45  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Resortbesök Palm Springs
8 år sedan
Kasinostaden
8 år sedan
Grand Canyon
8 år sedan
Ökenresa
8 år sedan
3 Dagar i San Diego
8 år sedan