Stöd Ukraina

Sanders blogg

Måndag 4 April 2016 - Grand Canyon
Resealbum: WestCoast 2016

Grand Canyon

Under resan mellan Phoenix och Tusayan (vårt boende vid Grand Canyon) passerade vi Sedona med de karakteristiska röda klipporna.
Vi valde att köra in i Canyonområdet via Cameron och följde sedan bergskammen mot Grand Canyon Village. Vi stannade på ett antal utsiktsplatser efter vägen och blev betagna och mållösa över de fantastiska vyer som erbjuds. Fantastiskt vilka klippformationer och stup som skapats under årentusendens lopp, svårt att med ord beskriva omfattningen på fenomenet. I snitt är bredden på sänkan 15 km, höjdskillnaden är som högst 1800 meter från bergskam ner till vattennivån på den flod, coloradofloden, som rinner i botten på sänkan. Man blir minst sagt lite betagen när man står vid dessa klippbranter, vissa mer än andra :-).

Vi så som merparten av besökarna rörde oss läng områden som hade skyddsräcken mot stupen, vi såg dock ett antal som vågat sig ut på klippor som saknade dessa. Ett snedsteg från döden kan tänkas. Vi kom senare via googel fram till att ca 12 personer per år avlider vid besök i Grand Canyon, när man ser dessa våghalsar känns antalet förolyckad som förhållandevis låg.
Dagen efter var det dags för att se området från ovan. Reseledare Berra hade på förväg bokat in oss på en 50-minuters helikoptertur som utgick inte långt från vårt boende. Damerna i sällskapet hade inte suttit i helikopter tidigare så det fanns en del nervositet i luften denna morgonen. Innan avfärd fick vi väga oss och blev informerade om säkerhetsfrågor. Vikten avgjorde vilken plats man fick i helikoptern. Ante fick guldmedalj vid invägningen men ingen tydlig förklaring vad denna utnämning grundades i :-).
En slutsats av turen var att flygningen blev väldigt känslosam, glädjetjut, skratt och tårar blandades, och att detta verkligen är sättet att uppleva området på för att göra det rättvisa. Det är svårt att återskapa känslan med foton, det måste upplevas på plats.
Under dessa dagar inträffade även en annan viktig händelse. Vår resekompis Maria Olsson uppnådde den respektabla åldern av 50 år. Detta uppmärksammades av resterande medlemmar genom morgonsång och presentöverlämning morgonen den 4 April. Här ses födelsebarnet med sin nya skrud:
Nästa anhalt gamblertown Las Vegas, då skall vi dra in kosing!!!!
Dela med andra:    

Kommentarer
Sanders säger till Leifca:
Kul att du följer oss Leif :-)
Postat 2016-04-07 17:58  Anmäl
Leifca säger:
Häftiga bilder, vilke upplevelse. Vilken resa ni är på.
Postat 2016-04-07 09:43  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Resortbesök Palm Springs
8 år sedan
Kasinostaden
8 år sedan
Grand Canyon
8 år sedan
Ökenresa
8 år sedan
3 Dagar i San Diego
8 år sedan

Senaste bildkommentarerna

Travelfun
Travelfun säger om Niclas bild "Charlie Beach":
Denna bilden är SÅ thailand!! :-)
12 juli 2007 11:53