Stöd Ukraina

Ziestas blogg

Söndag 21 Mars 2004 - Sydney

Vandrarhemsliv och jobb pa gang..

De lata dagarna fortsatter.. Har mest suttit och last med Andreas i Darling Harbour de senaste dagarna. Fast anda ratt haftigt med tanke pa att man befinner sig sa langt hemifran! :-) Har ocksa invigt tvattmaskinen pa hostellet.. Tanken var ju att vi skulle flytta till nagot battre men hemkanslan var for stark (eller sa var vi helt enkelt for lata) sa det blev forlangt en vecka till har istallet. Har fatt lite ordning pa matvanorna och lagar mat varje kvall nere i koket (tillsammans med ett gang italienare som varje kvall kommer barandes med stora kassar fulla med mat... kryddor, olja och allt mojligt.. lite i annan matklass an vi..). An sa lange har jag mest atit pasta med diverse tillbehor (tomat/bonor/tonfisk) men imorgon ska vi sla pa stort och koka potatis! ;-)

Igar (lordag) kvall tog vi aterigen farjan ut till Manly och halsade pa Hermann och Trude (norrmannen). Satte oss vid strandpromenaden och drack Smirnoff Ice och at jordnotter i den ljumma sommarkvallen. Inte helt fel!! Gick ut en svang pa en nattklubb ocksa och lyckades sedan hitta ratt nattbuss "hem" till centrala Sydney och vandrarhemmet.

Har flyttat ut ur ryggsacken ocksa och in i tva sma skap (sa nu ligger grejerna huller om buller dar istallet for i ryggsacken..). En kvadrat tror jag det ar.. Har bade skafferi (horn med tva konservburkar och pastapase), kladkammare (t-shirtshogarna i skapet samt brun fatolj vid sangen) och bibliotek (hog med wwoof-boken, Lonely Planet-guiden, de engelska pockets jag overtagit fran Andreas..).

Eftersom det ar ett rum for 14 personer ar det ratt sa ordentlig rotation pa folk.. Haromdagen flyttade en svensk kille, Patrik, in (han avslojade sig pa Haglofs-ryggsacken..) Han hade redan sett det mesta av Australien sa det var skoj att fa lite tips! Tyvarr ar mannen som pratar och svar i somnen fortfarande kvar.. for att inte tala om hur han mumlar for sig sjalv nar han ar vaken.. Tur att jag inte ar ensam har! Har bor ocksa en fransman med lite knepiga vanor.. Han jobbar tydligen inte har men gar anda upp jattetidigt och kommer sedan hem och sover fran 17 och hela natten.. Sedan verkar ett gang skalbaggar vara frekventa gaster.. Charmigt varre!

Pa tal om svenskar sa har Camilla, ytterligare en fran gruppen svenskar som akte ned samtidigt som mig, kommit tillbaks till Sydney sa vi traffades idag nere vid Darling Harbour. Har antligen ringt Amanda ocksa, en tjej jag traffade pa rundturen pa Irland. Ska traffa henne imorgon.

Forhoppningsvis blir det mindre lathet och mer inkomst framat veckan da jag hoppas pa att de ringer fran Data Entry jobbet. Nattskift, sa det blir sakert jobbigt i borjan. Andreas gick precis ivag till nattskiftet nu (klockan ar 23:15.. avundas honom inte..) Jag var dar och registrerade mig i fredags.. fick svara pa en massa fragor om att man inte ska springa i trapporna pa jobbet och andra viktiga sakerhetsfragor... hrm..

Erika: Ja.. man staller verkligen helt andra krav an hemma! Knepig omstallning... Jasa, lite mogel och skalbaggar.. Later skoj med dina tre lagenhetskompisar! Du far lara dem lite stadning.. :-)
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet