Stöd Ukraina

Ziestas blogg

Fredag 19 Mars 2004 - Sydney

Lata dagar i Sydney..

Har nu varit tillbaks har i Sydney i nastan 5 dgr.. Kanns som om jag aldrig varit harifran.. Till skillnad fran de tidigare mornarna under rundturen pa NZ har de senaste dagarna mest varit sovmorgon.. Som sagt flyttade jag in pa samma vandrarhem som Andreas. Bor kvar dar annu fast vi funderar pa att hitta nagot som ar billigare och battre.. fast det ar inte klokt vad fort man anpassar sig. Efter bara nagra dagar kallar man hostellet for "hem" aven om det ar ratt sunkigt och bebos av diverse original. Mest killar verkar det som, for badrummet har annu inte varit upptaget.. Kanns nastan som mitt eget.. Fast jag hade nog bytt ut det mogliga duschdraperiet..

Nu kan jag pricka av ytterligare tva strander fran "to do"-listan for Sydney.. Haromdagen tog vi farjan ut till Manly dar vara norska vanner Trude och Hermann hittat ett rum i ett fint hus. Vandrade runt lite utmed strandpromenaden, upp till ett slott som visade sig vara ett tjusigt universitet och sedan foljde vi en stig utmed havet.. Blev riktigt aventyrligt for stigen var full med spindelnat och spindlar.. och sen fick de andra for sig att vi skulle ut och balansera pa klipporna. Efter att ha inspekterat norrmannens hus och traffat deras "hyresvardinna" med son tog vi farjan tillbaks till centrala Sydney. Dessvarre var filmrullen slut sa jag kunde inte foreviga Sydney skyline och operan by night.. men fint var det anda! :-)

Igar sag det mulet ut i innerstan men som tur var trotsade vi det och akte ut till beachen, Bondi, anda. En god ide, visade det sig, for darute var klarbla himmel. Sa lite farg har jag fatt, hoppas jag.. glomde dock av att bada.. hoppas pa att det blir ett dopp idag istallet for nu ar det annu varmare. Vi ska aka ut till stranden antagligen nu efter besoket pa work and travel kontoret.

Annars hander har inte sa mkt.. har anpassat mig till Andreas slappa liv i vantan pa att de ska ringa fran jobbet och saga att han ska jobba.. Sova lange, sitta och lasa pa Darling Harbour etc.. Och alltid hander det nat! Igar larde jag mig att man ska vara forsiktig med vad man sager.. Nar vi stod vi overgangsstallet luktade det cigarr.. "Oj, vad det luktar cigarr.." sa jag.. varpa den kraftiga mannen i fin kostym (sag ut som varsta maffioson) vande sig om och sa: "jaa.. det ar jag som roker cigarr..".. Pinsamt! Inte sag han svensk ut!

For ovrigt har jag nu testat att ga pa bio i Australien. Kan meddela att det kostar samma som hemma. Sag The Passion of Christ av Mel Gibson. En mycket blodig film.. och lite val mkt om Jesus for min smak..

Borde forsoka hitta ett jobb har innan jag aker pa cowboykursen den 5 april. Verkar som om Andreas Data Entry jobb ska komma igang ordentligt pa sondag sa forhoppningsvis, om jag kommer upp i 9000 ord/h pa testet, soker jag nog det.. Visserligen nattjobb och dotrist men ratt bra betalt. :-)
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet