Stöd Ukraina

Bejjan888s blogg

Torsdag 26 April 2012 - Seattle

Twin Peaks och Järnhästar

Copyright © Bejjan888™

Vi checkade ut ganska tidigt från hostelet och ställde ifrån oss bilen för att besöka Seattle Aquarium vid Pier 59. Många akvarier fanns det, med mängder av färgglada fiskar, maneter, sjöhästar, bläckfiskar och arter jag aldrig sett förut.

I en annan byggnad intill hade de hajar, rockor, ålar, sälar och uttrar mm. Helt klart värt ett besök, även om man inte är superintresserad av fiskar. Efter besöket på Seattle Aquarium gick vi upp till Pine Place Market som ligger ett stenkast från varandra. Mängder av marknadsstånd med blommor, hantverk, färsk fisk, klädaffärer, souveniraffärer och mat- och godisställen. Det var aktiviteter överallt och marknaden var så stor att den var på flera våningar.

Vi började känna oss klara med Seattle och började bila längs I-90-East, mot Montana. Första anhalten var Snoqualmie och vattenfallet där, som är känt från tv-serien Twin Peaks (1989-1991).

Det var inga problem att hitta till Snoqualmie Falls eftersom det var väl skyltat och det fanns gott om parkeringsplatser. Nu när det var vår så var det mycket vatten i forsen och vattendroppar piskades upp från själva vattenfallet, till och med ända till utkiksplatsen där vi stod vid och fotade från.

Vi fortsatte längs I-90-East och vi började skymta stora bergsmassiv borta vid horisonten. Det var Cascade Range som tornade upp sig långt där borta och vi körde inte länge förrän vi var mitt bland dessa berg. Cascade Range stoltserade magnifikt på båda sidor om vägen och det var vackert att se de snöklädda bergstopparna med bitvis dimma kring sig. Ju högre upp i bergen vi kom desto lägre sjönk temperaturen, som lägst var den 0°C. Vid ett tillfälle började det snöa och längs vägen passerade vi upp till 2 meter höga snövallar! Vi var inte säkra på om vår hyrbil hade vinterdäck, så vi fick köra rätt sakta då. Det var en lättnad när snön försvann och landskapet övergick till mer slät och odlad mark igen.

Längs vägen fanns flera olika View Point Area's väl skyltade och vi stannade till vid några av dem. Vid ett ställe fanns det stora järnhästar uppe på en hög kulle. Vi bestämde oss snabbt för att dit upp ska vi ju! Sagt och gjort, vi började gå upp för kullen, men jisses vad jobbigt det var. Nog för att det var riktigt blåsigt där, men j*klar vad brant det var. Efter halva vägen konstaterade vi bara... "Vad har vi gett oss in på?" Men vi fortsatte och kom så småningom upp till järnhästarna. Efter fotografering och beundran av den enastående utsikten tog vi oss ner för kullen och fortsatte köra längs I-90-East. Vi körde så länge vi kunde och kom fram till Spokane och hittade till slut ett lämpligt boende för natten.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sjuk hemlängtan
48 veckor sedan
Åter till Dubrovnik
48 veckor sedan
En gråmulen dag
48 veckor sedan
Shkodër och Krujë
48 veckor sedan
Slapp dag... igen
48 veckor sedan