Legustas blogg

Söndag 4 December 2011 - Turkiet

Turkiets bästa stränder

Turkiet Stränderna är bäst maj-oktober, men vattnet är fortfarande lite kyligt fram till juni. Se upp folkmassor juli-augusti.

De är ofta steniga eller varm sand så simma skor är användbara.
Ingen av dem är värt att resa för specifikt, förutom de två första och sista. Turkiska stränder i själva verket Medelhavets stränder i allmänhet är inte riktigt jämförbara med dem i Västindien eller Stilla havet - vattnet är svalare och sanden i allmänhet grövre, eller ofta småsten. Ganska, skuggiga, palm fransar är också sällsynt, men varm sol, vänlig lokalbefolkning och låga priser är nästan garanterad.
Att gå topless är inte ett problem.

Patara Beach
Rankad som den bästa stranden i världen av vissa. Dock kan Patara vara den bästa i Medelhavet, men det går inte att jämföra med tropiska stränder. Det är dock 14,2 kms/9miles länge (den längsta stranden i Medelhavet) av barnvänliga stranden - mellankornigt ris brun sand - med stöd endast av antika ruiner och svepande dynerna - utan byggnader synliga spara ett litet café i ena änden.
Solstolar och parasoller finns att hyra men inga vattensporter eller camping. Området är billigt och det finns ett begränsat urval av lågmälda boende i närliggande Patara stad med strand pendeltrafiken eller en längre promenad. Alternativt dagstur in från Kalkan / Kas. 50 miles från Fethiye.

Olu Deniz Beach, nära Fethiye.
Olu Deniz är en pittoresk utväg område, särskilt den viktigaste bergsstaden Belcekiz, som har kristallklart vatten, och en lång klapperstensstrand böjda från stadens strandpromenad längs en ​​lugn blå lagun. Förutom prisvärda hotell - oftast med pool - i Olu Deniz staden finns några populära semesterorten byar i närheten, såsom Ovacik och Hisaronu (10 min), vilket betyder att stranden kan bli överfulla.

Promenaden genom staden har gott om barer, restauranger och caféer och det finns massor av parasoller och solstolar att hyra, och ett brett utbud av vattensporter som erbjuds. Skärmflygning och Hangliding, solo eller tandem, off angränsande Babadag berg och landar på stranden är extremt populära, liksom dykning. Lokalbefolkningen hävdar att säsongen är året runt. Sommar temperaturen genomsnitt 32C, vinter 20C. 1 timme 45 minuter från Dalaman flygplats.

Gemile Bay Beach, nära Fethiye.
Om Olu Deniz är för kommersiell för dig, prova den avskilda stranden i Gemile Bay. Gemile Bay Beach är en oförstörd, pittoresk vik med en fantastisk utsikt över St Nicholas ön man kan bada eller ta en båt över att se ruinerna.

Turtle -Iztuzu Beach, Dalyan.
Nås med båt, Turtle Beach (också känd som Iztuzu Beach), är en sandbank i Dalyan Delta, ett nationellt bevarande område och en av de sista häckningsplatser i Europa för den skyddade oäkta "Cretta" havssköldpadda. Det är flera kilometer lång, med mycket natursköna omgivningar, varm brun sand och grunt vatten. Ett litet café, solstolar och parasoller finns. Tillgänglig i huvudsak av en trevlig 20min offentliga båtfärd från skönt avspänd Dalyan stad. Dalyan har en härlig flod fasad ser över till Lycian gravar uthuggna i berget ansiktet. Twitcher alert! TWITCHER alert! Swamp buggar kan vara irriterande för människor men delikat till avians, så mycket fågelliv här, särskilt sväljer. Andra utflykter från Dalyan är lera bada i den lokala varma mineralkällor eller simma i närbelägna Lake Koycegiz. 30 minuter från Dalaman flygplats.

Çalis Beach, nära Fethiye.
Çalis Beach är informell, avkopplande, och utmärkt för vattensporter eller en familjesemester. Den grov sand sträcker sig 2,5 miles, kantad av ett promenadstråk väg med ganska karaktärslös hotell, kaféer och restauranger längs vattnet fram. 4 miles från Fethiye. 1 tim 10 min från Dalaman flygplats.

Kaputas Beach, i närheten av Kalkan & Kas.
Kaputas är ett berg ravin med en liten singel Cove Beach under en bro som korsar ravinen, med en brant uppsättning steg upp / ner till stranden, och en brant avhopp i det klara blå havet. Det är en 10 minuters dolmus buss åka från berget byn Kalkan, en hamnstad med färgglada restauranger och terrasserad barer med utsikt över en inte särskilt attraktiv småbåtshamn. Kalkan har en egen liten klapperstensstrand också. Mer sofistikerade än de flesta turkiska semesterorter. 2,5 timmar från Dalaman flygplats.

Kas
Det finns inga stränder i Kas, men det är en riktigt härlig och avslappnad backen / hamnstaden utan paketet turister i bevis och enkel tillgång till små stränder några minuter med buss på den vackra slingrande kustvägen. Massor av små hotell och intressanta turkiska restauranger. En timme från Kalkan.

Ladies Beach och Kustur Beach, Kusadasi.
Kusadasi mest kända stranden är Ladies Beach, strax söder om centrum, uppbackad av en strandpromenad med massor av serveringsmiljöer. Det är en smal, brun sandstrand med solstolar och parasoller finns att hyra. Kustur Strand, 4 miles norr om staden är mindre trångt och lugnare. 1 timme 15 minuter från Adnan Menderes flygplats, 1,5 timmar från Izmir.

Icmeler Beach, Marmaris Bukten.
Içmeler ligger i bukten Marmaris, omgiven av gröna kullar och intill Marmaris Resort, hemma-borta-från-hem ölmage och dålig tatuering man. Içmeler är nyare, mindre och marginellt tystare än fula Maramaris. Dess strand är en halv mil lång, med en bilfri strandpromenad som sträcker sig från Marmaris hela vägen runt viken till Içmeler att hjälpa öl magar ragla hem. Utmärkta faciliteter och bekvämligheter. 10 minuter dolmus åka till Maramaris, 2 timmar 15 minuter från Dalaman flygplats. Maramaris har en prisbelönt PADI & BSAC dykcenter.

Cleopatra Beach, Alanya
Alanya är en av Turkiets största orter, med två bra stränder, en historisk plats gammal fästning, och bra faciliteter.

Kleopatrastranden, på den västra sidan av halvön, är en av de mest kända stränderna. Det är sand, trevlig och mer avskilt än den andra staden stranden på östra sidan. Det är sannolikt att vara trångt med tyska och skandinaviska ölmagar under högsommaren. 2 timmar från Antalya flygplats.
Side Stränder, Side.
En annan klassiker turkisk by vid havet / stranden scenario, men populärt bland grupper paketresa. Fina sandstränder på varje sida av staden och en del antika ruiner. 1 tim från Antalya flygplats.

Kyrenia
Kallas även Girne är en hamnstad, och en av de livligaste semesterorterna av norra Cypern. Det ligger i en fantastisk kustlinje som stöds av berg, med Medelhavets klara vatten framför sig. Små byar utspridda längs kusten på båda sidor av staden, men kusten fortsätter med gyllene sandstränder och klippiga vikar, och det rena vattnet är perfekt för bad och snorkling.

Källa: http://www.bugbog.com/beaches/turkey_beaches.html
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet

Senaste bildkommentarerna

Ivan
Ivan säger om Legustas bild "Kleopatra beach":
Tror det gått inflation i Kleopatra beachar i Turkland. Marmaris ligger på södra sidan av en halvö. Utanför norra sidan ...
5 september 2009 23:08