Stöd Ukraina

Legustas blogg

Söndag 4 December 2011 - Filippinerna
Resealbum: Östra Asien

Filippinernas bästa stränder

Väder Filippinerna
Den torra säsongen sträcker sig ungefär från januari - början av juni, med januari och februari är de allra bästa stranden säsong och fram till april ganska bra i allmänhet.
November till februari är ganska cool, men från mars till maj är den hetaste perioden. Normal luftfuktighet är en påfrestande 85%, medan medeltemperaturen köras från 22 ° C till 38 ° C.
Resten av året är våt, men det kan betyda bara en dusch en gång om dagen eller en full-on tyfon, men det finns stora regionala variationer.

Mot slutet av torrperioden turister ofta upplever regelbundna power-nedskärningar på grund av vatten minskar och därmed misslyckas regionala vattenkraft system.
-----------------------------------
En av alla tiders stora filippinska stränder, White Beach på Boracay Island, fast lite överutnyttjas och undercared för på platser dessa dagar, men vattnet är fortfarande varmt och sanden fortfarande superfin och ultracool och priserna fortfarande låga.

Smeknamnet "Pearl av Orienten", är Filippinerna en skärgård av 7107 öar. Kombinera alla sina stränder skulle göra det en av de längsta kusterna i världen. Att dessa öar innehåller flera av världens stora stränder än något annat land, och låga kostnader också - men det är bara inte så lätt att komma dit!

Även om detta har varit en av världens bästa resmål strandsemester under många år finns det fortfarande gott om oupptäckta paradiset potential bland dessa frodiga och vackra öar.

Filippinerna är ett varmt och fuktigt tropiskt land i Sydostasien, befolkat av attraktiva, avslappnade människor och utspridda med tropiska djungler, ful städer och härliga stränder anses av många professionella resenärer att vara världens främsta havet fläckar.

Landet kostar lite att resa i om du bor på en tjusig badort, och det är inte nödvändigt eftersom det finns gott om billiga hotell och ner på marknaden pensionat finns.

Manila, huvudstaden, är förorenat, ointressant och inte korta av brott, men du kommer förmodligen att stanna över en kort stund på väg till din valda paradisö. Såvida du inte har mycket tid kommer du att flyga och eventuellt båt till Banca också.

Bra poäng: vänliga lokalbefolkningen, billig resa, boende och strandliv, sand är kanske den bästa i världen - mjuk vit korallsand som aldrig blir varm, levande korall och marint liv är också utmärkt och mycket älskad av snorklare och sportdykare .

Dåligt punkter: luftfuktighet är en mördare, Manila är en smutsiga smärta, Filippinerna är inte så säker som grannlandet Malaysia, dyr flygplan och bouncy båtturer kan vara nödvändigt för att nå din perfekta stranden under palmerna.
-----------------------------------
På eller i närheten Luzon Island, effektivt fastlandet och hem till Manila. Land och hav tillgång möjligt:

Hundred Islands National Park
Pangasinan, öster om Luzon, Hundra Islands National Park, 250 km norr om Manila, är Pangasinan's kust Lingayan Mexikanska välsignat med fantastiska stränder som Abrak Beach i Bilinao, men några av de hundra öar nära Alaminos staden är ännu bättre, isolerad, vacker, oemotståndlig - vitt pulver stränder kantas av pinjeträd och kokospalmer med utsikt över extraordinära svampformade holmar.

Detta är en nationell geologisk monument och endast de tre öarna Quezon, barn-och Govenor s har lokaler, men gott om boende finns i städerna Bolinao och Dasol varifrån turer till Hundratals kan enkelt ordnas.

Vägbeskrivning: 5 timmar 254 km/159 miles landvägen från Manila till Alaminos, sedan ta en båt från Lucap Port.
-----------------------------------
Saud Beach, Pagudpud, Ilocos Norte, långt nordost Luzon.
Beläget på den norra spetsen av Luzon Island, lugnt Pagudpud aka Tongotong erbjuder tre breda vita stränder, Saud Beach valdes som Asiens bästa strand med en Aussie tidningen, den lugna, blå Maira-IRA Point även känd som Blå lagunen eller Malingay Cove och Pansian Beach som ser knappt några turister.

Boende, mat och dryck är överkomliga, havet är tydlig, är sanden så vit och fin som Boracay, men det finns inget partyliv där.
För att njuta mer av natursköna Pagudpud, vandra till Nacatnagan Cliff, eller kör längs den slingrande Patapat viadukten, Filippinerna "4:e längsta bro för en spektakulär kustlandskap.
Bästa vädret: december-april.
Vägbeskrivning: Ta en 45 minuters flygning eller 9-12 timmars bilresa från Manila till Laoag City, sedan ytterligare 1,5 timmar från det oberoende av vad landtransportmedel du kan hitta.
--------------------------------
Caramoan öarna runt om i kust Camarines Sur betraktas som Filippinernas hemliga juveler och en annan! den filippinska drömmen! framtida Boracay. De är kalksten holmar, som liknar Thailands Ko Phi Phi , och särskilt bra för ö-luffa och äventyr vatten som kajakpaddling, grottforskning och dykning. Även Caramoan har blivit landets hetaste resmål Sedan den introducerades till den internationella marknaden av franska tv, är detta område fortfarande orörd på grund av sin avlägsenhet.
- Gota Beach med champagne-färgad sand och en imponerande berg är den mest populära stranden, men ganska upptagen tack vare TV-exponering. Caramoan town: Det är 5 km från Caramoan staden Följande stränderna är endast nås med båt från Gaijalo hamn, Caramoan stan.:
- Lahuy Island har den längsta sandstranden på öarna.
- Malarad öns Tayak korall stenstrand och närliggande Tayak Lagoon har en stor korall trädgård och är en utmärkt plats för snorkling.
- Det stora vita sandrev av Cotivas Island är en drömlik strand, med kokospalmer, klart grunt vatten och enkla hyddor kan hyras för skugga. Observera att det försvinner vid högvatten!
- Sabitang Laya Island erbjuder en 2 km lång sandstrand strandlinje, underbar för strand combers och dess höga klippor är bra för bergsklättring.
Bästa Caramoan väder: Februari-juni.
Undvik: oktober-januari, ger den nordöstra monsun regn, vind och grov sjö.

Ta sig hit: Caramoan i Bicol regionen, är tillgänglig från Manila till lands, men det tar 8-10 timmar. Alternativt ta en 45-minuters flygning till Naga City från Manila, sedan en 2 timmars bilresa till Sabang Port och en båt till Gaijalo, Caramoan hamn.
--------------------------------------
Puraran Strand, Catanduanes Island, strax utanför sydöstra Luzon
Catanduanes ligger i Stilla havet strax utanför sydöstra Luzon och är en av Filippinernas största surfa arenor. Vit sand Puraran Beach är mycket tilltalande, med panoramautsikt, men dess vågor - känd som majestics av internationella surfare - är snabba, stora och nära grunda rev så kan vara mycket farligt i surfing säsongen JULI till september. Erfarna surfare bara.
Det finns fler vita sandstränder som Pamangal Beach nära San Andres stan eller Igang Beach.
Ta sig hit: En timme och en kvart flyg från Manila till Virac, huvudstaden i Catanduanes plus två och en halv timme därifrån eller en lång lång resa med mark och vatten är också möjligt.
Bästa Catanduanes väder: mars - juni, torraste, med Apr-MAJ är den hetaste. Catanduanes kallas "Land of Howling Winds" och detta är en av de blötaste provinser i landet.
Sämsta: Juli - augusti med byiga vindar och november-januari regnar.

CENTRALA FILIPPINERNA SÖDER OM LUZON

Puerto Galera bukten, en dykning i världsklass plats, är en idealisk plats att göra ö-luffa eller en plats att lata dig på orörda vita sandstränder och snorkla klart varmt vatten.
De mest populära badplatser i området White Beach och Tamaraw Beach, medan Sabang Beach har den bästa utrustning för dykning och korall-cruising. Om ditt mål är stillhet, är Puerto Galera inte ett bra val, speciellt under högsäsong. För mindre folkmassor försöka Big La Laguna och Small La Laguna stränder eller delar av Boquete Island eller San Antonio Island.
Området erbjuder också utmärkta inlandet naturvandringar. UNESCO har listat Puerto Galera som "en Man and Biosphere Reserve" och noterade det som en av världens vackraste bukter, har lidit av korall-blekning på grund av turismen överdosering.

Den bästa dykningen finns utanför Sinandigan, Sabang, mellan öarna Boquete och Mendio, alla nås med en kort båttur, prova en timme Banca rida resa till Verde Island för rev som värd nästan 60% av världens kända arter av kustnära fisk.

Bästa Mindoro väder: december-april, men under högsäsong i april och maj rumspriser kan vara mycket hög.

Ta sig hit: Puerto Galera är 2 timmar landvägen från Manila till Batangas port, sedan färja. Snabb 1,5 timmar.

White Beach, Boracay Island, nära Panay ö
Boracay har en lugn atmosfär med vänliga lokalbefolkningen, men kan vara överbelastad med turister och gatuförsäljare ibland och bullriga ställen, det beror var du bor, var du vandra och vilken månad du går dit. Det finns ingen flygplats på ön, men det finns gott om trike taxibilar och några lastbilar skapa ett racket inlandet.
White Beach sanden är ovanligt vit, mjuk, aldrig blir varmt och sträcker sig tre miles, men den finaste sanden finns vid norra änden nära Boat Station 1, den vackraste delen av stranden.

Hotell: Station 1 är där bättre stranden, exklusiva hotell är baserade. De billigaste hotell och pensionat finns runt Station 3 vid den södra änden, medan Station 2 sträckan är platsen för handling, upptagen surrande. Boracay är värd ett enormt utbud av hotell, restauranger och barer som erbjuder kosmopolitiska köket strax utanför stranden, avslappnade, billiga och bekväma.
Om du är trött på White Beach du kan prova den lilla gömställe för Balinghai Beach nordväst eller Puka Shell Beach norr Boracay, även känd som Yapak Beach, men se upp starka strömmar. Båda är tillgängliga med bil eller båt.

Det finns inga koraller från White Beach, men massor av dykbåtar tar dykare till bra dykplatser. För dem som har ett gott välbefinnande prova väl rekommenderas Tirta Spa.

Bästa Boracay Väder: Perfekt månaderna januari-maj
Bästa vindsurfing månaderna är december-februari.
OK: Juni-september med en del regn, april och maj är lokala skollov och platsen blir bullrigt och trångt då.
Värsta månaderna: Anser inte oktober-november när det är blåsigt, grått och vått.

Ta sig hit: Boracay Island, 315km/200miles söder om Manila, har ingen flygplats så besökare flyga till Panay ön från Manila av inhemska flygbolag såsom PAL Filippinska Airlines och SEAIR, då är det ett en kilometer, 20 minuters resa med Banca , en stödben båt.
Boracay är en del av Aklan provinsen, känd för de livliga Ati-Atihan Festival i januari.

Bounty Beach, Malapascua Island, Cebu
Denna lilla ö 2,5 km lång och 1 km bred är, som ligger vid den nordöstra spetsen av ön Cebu, relativt nya på den internationella marknaden, men redan satser mycket på listan över världens bästa stränder - en del säger att det är en annan nya Boracay.
Malapascua har blivit ett stort dykcenter med superb korallgårdar och undervattens-platåer, dykplatser, inklusive Gato Island, Deep Rock, Pioneer vraket och Monad Shoal är kända för tröskverk hajar och mantor med marina motorvägen mellan Cebu och Leyte öar.

Ta en dagstur till ön Bantayan se nedan eller Kalanggaman Calanggaman Island för två underbara sand barer längre än själva ön. Det är en två timmars båttur från Leyte Island, normalt som en del av dyk safari. Gå tidigt för att undvika de starka vindar och strömmar i den sena eftermiddagen.

Bästa Cebu Väder: Torrast: februari-maj.
OK resten av året också med mestadels korta perioder av regn.
Sämsta, oktober-december.

Ta sig hit: Flyg till Mactan-Cebu International Airport och ta en 4 åka timmars buss till Maya, den nordligaste spetsen av ön, sedan en 30-40 minuter båttur.

Bantayan Island, Cebu Bantayan Island, Cebu
Bantayan, 15 km från den norra spetsen av Cebu är känd för sina pulver vit sand och kristallklart vatten, särskilt längs öns sydöstra kust, såsom Sugar Beach och Kota Beach - uppkallad efter deras resorts. Bantayan är en lågmäld, laid-back ställe med vänliga lokalbefolkningen erbjuda några av landets mest inbjudande och rimliga hotell Beach Resort i Native stil, särskilt i närheten av Santa Fe. Om du letar efter ett orört paradis, försök närliggande den lilla ön Puo eller Virgin Island, via en kort båttur.

Bästa Cebu väder: se ovan.

Vägbeskrivning: Ta en halv timmes flygning från Mactan-Cebu International Airport eller ta 3 timmars buss plus en timme Island Express färjelinje till Santa Fe.

Virgin Island, utanför Panglao Island, Bohol nära Cebu Island
Bohol, mittemot Cebu, är mest känd för sin nyfiket gropiga Chocolate Hills landskap, men är populärt lokalt som regionens bästa strand destination, med superb blekt sand och några världsklass platser dykning, även om de är mestadels från den intilliggande ön Panglao och dess fredliga orter.
- Den 800m långa, pittoreska Alona Beach, med gott om boende, restauranger och dyka, är för åtgärder folk, fast det har sjögräs som döljer sjöborrar, så sand skor är användbara.
- Den 3km av orörd Doljo Beach ligger vid Barangay Doljo, är ett mer avskilt, mindre utvecklade, grunt vatten alternativet.
- Bäst av allt är den halvmåneformade sandbank av Virgin Island, några km utanför Panglao, även om det saknar anläggningar. Hyr en Banca att komma dit eller gå med en delfin-watching resa.
- Cabilao Island på västkusten i Bohol har några fantastiska dykplatser och ovanligt klart vatten. Ett fåtal resort hotell i etnisk stil finns där.
Och glöm inte en resa för att besöka 1000 30m höga Chocolate Hills i Bohol centrum!

Bästa Bohol väder: Som Cebu är det bäst februari-maj.
OK resten av året också med mestadels korta perioder av regn.
Sämsta, oktober-december.

Ta sig hit: Flyg från Manila till Tagbilaran, eller flyga till Cebu och ta en snabb färja i 90 minuter.

Honda Bay, Puerto Princesa, Palawan Island, Palawan Honda Bay, Puerto Princesa, Palawan Island, Palawan. Trots sin enastående naturskönhet har Palawan har 1770 öar, inklusive spektakulära Bacuit skärgård, varit en av de minst utvecklade resmålen i Sydostasien, bortsett från det berömda El Nido orter i norra delen av ön.

Hittills har avsaknaden av kommersialism har hållit Palawan speciell, men den långa, magra "Ön Gods" blir mer populär bland dykare och äventyrare och kan vara trångt på sina ställen.
- Den idealiska platsen för sol arbetssökande och snorklare är Honda Bay ligger i centrum, östra delen av ön, med flera vackra holmar inklusive Cannon Island, Bat Island och Starfish Island, med korallrev bryta kristallklart vatten på öde, fina vita sandstränder . Det bästa sättet att utforska dessa koraller läckerheter är att ö-hop viken Banca.

- Arreceffi Island innehåller lyxen Dos Palmas Resort, mindre boende finns på andra öar, eller vistelse i huvudstaden Puerto Princesa, 12 km från Honda Bay, och ta en halv tur timmes båt till din favorit öde strand.
- Palawan erbjuder också Filippinernas bästa dyk plats på Tubbataha Reef National Marine Park, en UNESCO: s Natural World Heritage Site. Dykbåtar fungera från mars till juni och kan ordnas i Puerto Princesa. Det är 182 km i Sulu havet.

- Puerto Princesa erbjuder också alla typer av Jungle Eco-vandringar och en måste-göra 8,2 km underjordisk flod resa från byn Sabang.
- Om du känner dig som en splurge, prova landets, om inte Asiens mest elit och exklusiva Beach Hotel, den Amanpulo Resort på Pamalican Island i ögruppen Cuyo öarna.
- Letar du efter nya Palawan Resorts? Prova Busuanga Island och den närliggande Coron Island, känd för vrakdykning och vita stränder i norr.

Bästa Palawan väder: december-maj.
Möjliga kraftiga regn juni-november, men inte nödvändigtvis.

Ta sig hit: Direktflyg eller över natten färjan från Manila finns tillgängliga.

LÅNGT SÖDERUT OM FILIPPINERNA MINDANAO & STRÄNDER

White Island kallas även Medan Island av Camiguin Island
Beläget bara 2 km bort från kusten i Mambajao, stranden är en idyllisk sandbank av bländande vit med en fin utsikt över huvudön bergen. Gå tidigt eftersom det inte finns någon skugga på stranden.

Bästa Mindanao Väder: november-juni.
OK juli-oktober, en och annan tyfon kan föra regn, vind och grov sjö för 2 eller 3 dagar.

Ta sig hit: Camiguin: s "Edens lustgård" kan nås från Manila med flyg till Cagayan de Oro på norra Mindanao Island, eller resa från Cebu, sedan ta en timmes färjetur. Motoriserad bancas stödben båtar kan hyras på några orter för att komma till White Island på 10 minuter.

Gumasa Beach, Glan, Sarangani Gumasa Strand, Glan, Sarangani
Smeknamnet "Small Boracay" eller "Boracay av Söder" har Gumasa en halvmåneformade, använt 6 km lång pulver vit sandstrand kantad med några enkla, avslappnade orter, såsom Boracay vara 30 år sedan.

Bästa Mindanao väder: se ovan.

Ta sig hit: Trots att bara en timme bort från den internationella flygplatsen i General Santos City, Glan lite besökt på grund av provinsens rykte om terrorverksamhet, men är ett bra ställe att varva ner och nosh på fina skaldjur.

Källa:
http://www.bugbog.com/beaches/philippines_beaches.html
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet