Stöd Ukraina

Insaneapes blogg

Lördag 8 Augusti 2009 - Tremosine

Trampbåtar och linbanor kring Gardasjön

Idag, efter 2 veckor på resande fot, kom äntligen en molnig dag. Det är underbart med skinande sol och blå himmel men efter två veckor i ständiga 30+ grader så är det skönt med lite dåligt väder någon dag.

Vi vaknade och vandrade ut på balkongen där vi fick skåda tre stora rovfåglar som seglade runt i cirklar över gardasjön.
Vi funderade lite på hur vi skulle spendera de två sista dagarna här i Tremosine.

Idag blev det en liten utflykt på östra delen av sjön i hopp om att hitta någon kanotuthyrning och paddla lite på sjön.
Vi chansade på att åka över till andra sidan av sjön vilket var ett smart drag. Vi kom bara någon mil innan vi stötte på trampbåtar i vattnet. Vi stannade till i Riva där vi hyrde en trampbåt för en timma och paddlade ut på vattnet. Vi hann knappt ut ur hamnen innan min sambo skrämdes upp av åska som kom från norra bergen. Framför och över oss hade vi dock sol, om något molnigt.
Efter våran tur så vandrade vi runt i den lilla staden Riva och upptäckte här en helt underbar lite strand.

Vi for vidare ner på östra strandkanten av Gardasjön och hamnade i Malcesine där vi njöt av varsin glass. Kvällens rekommenderade restaurang låg i denna stad så vi bestämde oss för att hitta på någon enkel aktivitet innan kvällens middag.
Jag hade lite önskemål om att åka upp med linbanan som går till bergets topp på dryga 2000 meters höjd.
Dessvärre så hann vi inte med sista turen så vi åkte söder ut och njöt av kusten istället.

Senare mot kvällen var vi tillbaka i Malcesine och fick uppleva härlig middag på en Spaghetteria och sedan lite underhållning tack vare en Pavarottihyllning på en av båtarna i hamnen.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet