Stöd Ukraina

Legustas blogg

Fredag 12 Juli 2002 - Seychellerna

Tips om Seyshellerna

Man kan åka året runt till Seyshellerna som ligger strax söder om medianlinjen, tempen är ca 24-33 grader varmt ca året runt, mest regn i december till februari. Men om du skall kombinera resan via Mauritius bör du tänka på orkansäsongen och när vi har vinter är det sommar där på Mauritius. Priserna går upp vintertid hos oss om du åker till Seyshellerna så prismässigt är det billigare att åka dit andra tider.

Reguljär flyg med bland annat Ethiopan och Emirates från 8000 kr.
Valuta Seychelles Rupee som växlas på plats. US dollar, Euro och kreditkort fungerar bra.

Här på Seyshellerna är tempot lugnt med lite turister, som gjort för smekmånad. Det du skall försöka köpa (likör) och se är Coco De Mer - Dubbelkokosnöten som bara växer här i hela världen, ser ut som en kvinnligt könsorgan.

Seyshellerna ligger bara 4 timmar före oss och du kan ringa med din mobil där fungerade riktigt bra överallt.

Det som stör mej oerhört är att jag hade bokat och betalt ett rum på denna vackra bungalow på ön Praslin men det blev fel centralt och stället var fullbokat inga rum att få kl.5.30 på morgonen efter en flygresa på 11 timmar ca.
http://www.mauritius-seychelles.com/le-duc-de-praslin-hotel-seychelles.html (Le Duc Praslin Hotel på ön Praslin, Seyshellerna)

Sun Resort
Som har bara 24 rum och jag bodde sist där. Det är ett bra mellanklass alternativ med pool som omringas av en vacker vegetation. Rummen erbjuder möjlighet till att laga sin egen mat, men restaurang finns med en mycket trevlig servitörska som vi fick en mycket varm kontakt med.
http://www.mauritius-seychelles.com/sun-resort-hotel-seychelles.html (Sun Resort på Mahé, huvudön - Seyshellerna) Sun Resort ligger bara några minuters gångväg från kända Beau Vallon stranden. Beläget på den norra delen av huvudön Mahe, och bara ca 3-5 mil över berget till andra sidan huvudstaden Victoria.
Beräknad flygtid dit ca 13-15 timmar. Jag flög dit med Air Mauritius som då gick ifrån London via Zurich till Seyshellerna bokade via resebyrån http://www.globetrotter.se som jag är mycket nöjd med mycket god service. http://www.airmauritius.com

Men du kan också kolla upp att åka med Air Seyshelles som går antigen ifrån London, Paris eller München direkt till Seyshellerna. http://www.airseychelles.com

Boende
Chateau St Cloud, La Digue
Ett gammalt plantagehus som gjorts om till charmigt pensionat. Vacker trädgård, söt liten pool och ett eget sköldpaddshägn.
La Digue Beaches, Http://http://www.chateaustcloud.com
Dubbelrum från 1400 kr

Äta gott
Boat hous, Mahe
Omtyckt och prisvärt kreolsk buffé från 250 kr. En favorit även bland lokalbefolkningen. Kom i tid!
Adress Beau Vallon, Mahe

Lansbousir, La Digue
Charmig restaurang direkt på den berömda stranden Anse Source d'Argent. Lokala rätter till bra priser. Missa inte deras fruktfladdermus i curry. Adress Anse Source d'Argent, La Digue. Varmrätter ifrån 90 kr.

Jag vet ej om du kan leta upp ett billigare pris på nätet om denna lilla familjära sköna anläggning Sun Resort, men här tar dom från 128 euro = ca 1128:-/natten

http://www.hotelrentalgroup.com/Seychelles/Sun%20Resort.htm

Luftkonditionering: JA
Tv-satellit: JA
Telefon: JA
Hårtork: JA
Värdebox: JA
Restaurang: JA
Pool: JA

Sevärdheter:

Ön Praslin som är den näst största ön finns nationalparken Vallé de Mai, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Ön är otroligt vacker med sina spännande klippformationer mellan kritvita stränder. I nationalparken Vallé de Mai frodas både flora och fauna. Endast här kan man se den visslande svarta papegojan som är landets nationalfågel. Havet erbjuder ett fantastiskt skådespel med över 800 olika arter av färggranna fiskar och koraller. Den som hellre ligger på stranden har många att välja på. Anse Lazio vid den norra spetsen anses som den vackraste.

Vallee de Mai, Praslin
Ett av Unescos naturarv. En katedral av höga Coco de Mer-palmer. Pris 200 kr

Fågelskådning, Cousin Island
Hela denna ö är naturreservat med 300 000 häckande sjöfåglar. Kombinera med jättesköldpaddor på Curieuse och snorkling utanför St Pierre. Heldagstur med båt inklusive lunch 1000 kr.

Vandra i Morne Seychellois National Park
Vandra genom regnskogen i dimhöljda berg och få en hisnande utsikt över Mahe.

Marknaden i Victoria, Mahe.
Öppen alla dagar utom söndagar. Livligast på lördagsförmiddagarna. Här säljs nyfångad fisk, små starka chilifrukter och citronellte. I butikerna på Market Street finns snidade träskulpturer och tavlor från Seyshellernas många konstnärer.

La Digue, en annan ö ligger 43 km från Mahe och 6 km från Praslin. Denna paradisö omgärdas av höga rosa granitblock och vita sandstränder omhuldat av lagungrönt vatten. Bäst upptäcker du ön på cykel eller genom att vandra. Kanske flyger en paradisflugsnappare förbi. En fågel som endast finns här. De vackraste stränderna ligger på öns östkust. Att avnjuta solnedgången vid Anse Sourse d’Argent är en upplevelse man inte glömmer.

På Mahé huvudön ligger huvudstaden Victoria finns även ett större utbud av nattliv än på de övriga öarna, där är det istället hotellen som står för underhållningen. Varje lördag hålls en färgsprakande marknad i Victoria, ett måste för alla besökare med ett myller av kryddor, färsk frukt och grönsaker i en härlig färgblandning.

Några andra höjdpunkter på huvudön Mahé är den botaniska trädgården, eller den lokala handarbetsmarknaden vid Ans Aux Pins. I trädgårdarna växer tropiska frukter som durian, stjärnfrukt, mango, passionsfrukt och papaya. På bergssluttningarna odlas te som smaksätts med citrongräs och vanilj. Längs kusten ligger stränder, den största är Beau Vallon Beach, med olika vattensporter och strandrestauranger. Den vackraste stranden, som garanterat lockar fram kameran, är Anse Royal.

Att flyga från Mahé till Praslin tar 15 minuter. Det går även färja mellan öarna och restiden är ca 1 timme. Till La Digue kommer man med färja ifrån Praslin och restiden är ca 30 minuter

Bild: Kopia på Big Ben ifrån en korsning huvudstaden Victoria på huvön Mahé.

Att ta sig runt mellan öarna gör man smidigast med båt, flyg eller helikopter. På Mahe och Praslin kan man hyra bil eller åka lokalbuss. Bussarna är enkla men kostar bara några kronor. Taxi är dyrt - gör upp om priset i förväg. På La Digue är det cykel eller oxkärrra som gäller.

Länk: http://www.seychelles.travel
Dela med andra:    

Kommentarer
Mark_trade säger:
Rättelse: Klocktornet i Victoria är INTE en kopia av Big Ben som många tror utan en kopia av ett klocktorn vid Victoria Station i London. (källa Berlitz resguide) Tack annars för faktan!!
Postat 2009-08-03 21:27  Anmäl
Nisse2ears säger:
Tack!
Postat 2008-10-22 12:23  Anmäl
intressant fakta
Postat 2007-05-28 18:26  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet