Stöd Ukraina

Metalgirls blogg

Måndag 8 December 2008 - Bangkok

Tillbaka i Bangkok

Vi hann med ganska mycket våra sista dagar i Bangkok ändå :)



Fredag - Åkte till hamnen på morgonen, sen tog vi båt därifrån till fastlandet. Därifrån åkte vi buss i ca 5 timmar. Var framme i Bangkok på eftermiddagen/tidig kväll. Bodde på samma ställe som senast, tyckte det var lika bra, slapp vi leta nytt. Det var kungens födelsedag så det var ett himla liv och mycket firande och fyrverkerier =) Vi åt middag på en jättebra restaurang och sedan promeneade vi runt på stan. Stannade på ett ställe och åt glass, nån slags glassbar med en himla massa olika smaker, det var väldigt gott. Vi kikade på de häftiga fyrverkerierna på taket (av vårt hotell). Riktigt coolt!


Lördag - Åkte in till "stan", eller den delen av stan där alla varuhus och sånt fanns. Vi tänkte vi skulle passa på att shoppa lite. Var ju helt sjukt stort! MBK hette ett varuhus som hade 7 våningar av affärer (+ restauranger & bio) och då låg det dessutom 3st ungefär likadana alldeles bredvid. Vi var på MBK i ca 4 timmar(!) och han ändå bara med 3 våningar, heh. Sjukt! Vi testade även att åka Skytrain (som tunnelbanorna, fast ovanför marken då), det var lite kul. Man kände sig mindre "turistig" än när man åkte taxi iaf, helt klart. På kvällen åt vi middag och sådär, var ute på stan, det vanliga :)


Söndag - Var otroligt varmt & kvavt! Ändå var vi ute hela dan =D Kollade in både tempel & en marknad. Var till Grand Palace och efter det en jättestor marknad som heter Chatuchak. Fanns nästan 9000(!) olika stånd där =O Himla massa prylar! Var trevligt dock :) Åt lunch där på ett litet mysigt ställe med jättegod mat & iskall läsk (var riktigt törstiga i den tryckande värmen). Var där nästan hela dagen. På kvällen gick vi ut och åt och jag provade tillslut "Sticky rice with mango" som vi hört så mycket om, och ja, det ivar/i gott :) Senare satte vi oss ner för att dricka en öl. Där träffade vi på en jättetrevlig tysk som hade varit ute och rest en hel del, bland annat andra länder i asien och sydamerika. Tyvärr blev vi tvungna att lämna honom för att gå "hem" (till rummet) och packa =(

Måndag - Vi åkte till flygplatsen för att åka hem ;(

  • Dela med andra:    

    Skriv kommentar
    Arkivet
    Visa alla

    Senaste inläggen

    Helvetesresan!
    11 år sedan
    Tubing Nam Xong
    11 år sedan
    Hoppsan!
    11 år sedan
    Gränsen
    11 år sedan
    Slappa på Koh Chang, dag 1
    11 år sedan