Stöd Ukraina

Metalgirls blogg

Söndag 23 November 2008 - Vientiane

Gränsen

Vi klev upp lite innan 8, gjorde oss i ordning och gick ut och väntade på minibussen vid kl 8:30. Minibussen var förmodligen tillverkad samma år som den äldre herren som körde den. De andra minibussarna vi åkt med har varit förhållandevis fräscha med den här var sliten, trång och tillverkad av någon okänd tillverkare. När vi blev upplockade var det redan fullt så vi båda fick sitta fram med föraren och trängas. Bobo fick sitta med ena benet mot växelspaken och försöka hålla sig undan när det skulle växlas. Resan tog ca 3 timmar inkl en kort kisspaus.

I huvudstaden Vientianne hade vi några timmar, så vi passade på att gå runt & kolla lite. Sen gick vi och åt lunch på en restaurang alldeles vid Mekongfloden, mysigt. Halv 3 åkte vi tuktuk till gränsen. Där fick vi fylla i en massa papper och gå genom kontroller o.s.v. Blev riktigt stressigt! När vi tillslut kommit igenom allt så fick vi kliva på vanlig buss och åka över bron, ”the friedship bridge”. Framme på Thailandsidan var det ännu mer kontroller, sen liten minibuss till tågstationen Nong Khai. Tåget gick vid 18:20 och skulle ta ca 12 timmar. Vi köpte med oss lite chips, rostade bönor & dricka. När vi ätit upp allt och suttit & pratade ett tag tyckte vi det var lika bra att försöka sova, så dom bäddade åt oss redan vid kl 9. Lika mysigt denna gång :) Vaknade ca 1 timme innan Bangkok, lyxigt!

Från BKK's tågstation tog vi taxi direk till busstationen, där var det bara att köpa biljett direkt (till Trat) i en lucka, endast 60kr! Bussresan tog 5 timmar, men det fanns toa på bussen och man fick gratis vatten. Bussen stannade lite innan piren och släppte av oss + 2st två till som oxå skulle till Koh Chang. Det var ett ställe som kunde boka boende åt oss, skönt! Ganska jobbigt att springa omkring & leta boende med tunga väskor när det är 30 C och man rest i ett dygn. Dom andra två var britter som precis hade kommit fram till Thailand. Vi åkte tuktuk därifrån till piren. Äntligen fick vi se havet! :) Båten tog ca 1 timme. Vi pratade med britterna, som hette Chris & Elaine, och bestämde att vi skulle träffas för middag på en restaurang som hette Treehouse.

Tillslut var vi iaf framme på Koh Chang, äntligen! Blev körda med Tuktuk till Lonely Beach där vi skulle bo, Nature Beach Bungalows hette stället. Det var några enkla mysiga bungalows precis vid stranden, härligt! Vi slängde av oss alla svettiga kläder och gick ner på stranden & badade i havet. Det var skönt kan jag lova :) Precis efter det kollade vi på solnedgången. Vi kände att vi var så hungriga att vi inte ville vänta till kl 7, så vi tog en liten förrätt på restaurangen som hörde till våra bungalows först. Hade ju inte ätit sen lunch dagen innan (i Laos)! Sen gjorde vi oss i ordning och gick till Treehouse vid kl 7, för att träffa Chris & Elaine. Vi åt alla curry och drack öl, det var riktigt gott. Vi avsutade med en drink på en bar med livemusik Efter det orkade vi inte mer, var så himla trötta efter allt resande. 3 timmar med minibuss till Vientianne, tuktuk, buss över gränsen, tåg i 12 timmar från gränsen till Bangkok, taxi, buss 5 timmar till Trat, båt 1 timme till Koh Chang och sen tuktuk igen, allt under ett dygn, phu! Vilken dag!
  • Dela med andra:    

    Skriv kommentar
    Arkivet
    Visa alla

    Senaste inläggen

    Helvetesresan!
    11 år sedan
    Tubing Nam Xong
    11 år sedan
    Hoppsan!
    11 år sedan
    Gränsen
    11 år sedan
    Slappa på Koh Chang, dag 1
    11 år sedan