Stöd Ukraina

Bies blogg

Torsdag 31 Oktober 2019

Tanzania safari

Nyss hemkomna från resa till Afrika, Tanzania safari i 8 dagar och därefter sol och bad på Zanzibar, helt otrolig resa, så många upplevelser! Vi var i naturreservaten, Tarangire, Ngorogoro, Serengeti och Lake Manyara.
Vi valde att åka bara vi två på specialarrangerad resa för oss, egen bil med chaufför på safarin. Min man är fotograf och vill gärna hitta bra foto-objekt, vilket han verkligen gjorde under den här resan.
Vi bokade via ett litet familjeföretag i Skåne, Tagalong heter det och vi är väldigt nöjda med deras bokningar och lyhördhet över våra önskemål.
Vår guide och chaufför var väldigt duktig, körde säkert och tog oss till mycket bra platser med många djur!
Zanzibar var naturligtvis underbart, sol och bad, härliga människor, jättevackert. Men, trots det, var det safarituren i de fyra naturreservaten som gav oss så mycket att vi redan efter ca en vecka hemma, börjar fundera på vart vi ska på safari nästa gång!
Dela med andra:    

Kommentarer
Bie säger:
Hej, Ngorogoro var också väldigt bra, att åka ner i kratern där och se alla djur som fanns där var fantastiskt, det var också lite grönare. Resan ner och upp ur kratern var spännande i sig, inte på grund av djur, utan att det var stup som skrämde och en natur som var väldigt vacker.
Även i Tarangire var det en hel del djur och i Lake Manyara var det vackert och väldigt grönt, men det är en liten park och vi såg inte så många djur, men för oss blev den parken en vacker avslutning på vår safari.
För oss var nog ändå Serengeti höjdpunkten och det finns säkert så många olika ställen att åka till där, beroende på var man bor, vem som är guide osv. Så mycket djur, så mycket att se och uppleva! Ja, du vet själv då du varit där!
Det som var jobbigt på resan var vår bilfärd till och från Serengeti, vi åkte några timmar åt vardera håll på en väg som nog var den värsta vi åkt på, som ett tvättbräde, skakade, hoppade, rystade, dammade, guiderna kallar den för Massage-vägen.
Det finns inrikes små flygplan, som kan ta besökare där i mellan, ca 15 min flyg, har vi lärt oss nu :)
Postat 2019-11-10 08:46  Anmäl
Mia63 säger:
Hej
Vi har varit i Serengeti och känner oss verkligen inte färdiga med safariresor Hur var de andra områdena som ni var i i jämnförelse med Serengeti?
Postat 2019-11-09 20:41  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet