Stöd Ukraina

Fredriiks blogg

Lördag 22 Augusti 2009 - Peking
Resealbum: Peking

Shoppingdag

i morse när Frida äntligen hade vaknat så gick vi ner för att äta frukost. I kina äter man tydligen inte frukost som oss andra även fast de skulle ha continental breakfast. Ris, nudlar, kinakål, konstiga salta ägg, korngrynssoppa, dumplings och en massa annat äckligt. Till slut hittade vi någon typ av frallor men inget smör eller andra pålägg. I stället för apelsinjuice var det saft och kaffet smakade skit.

Vi gav oss strax ut för att hitta hotellet där Fridas konferens ska hållas vilket bara låg 10 minuters gångväg från vårt hotell..Nu kör vi en seightseeing på stan med tunnelbana. Vi hittade nästan direkt en stor shoppinggata men gick snart in på smågator med små stånd där det fanns kokosnötter, skorpion på pinne (spetsande levande), masker och kinesiska lyktor. Frida gjorde sitt första fynd och sin första prutning.

Snart var vi ute på den stora gatan igen och träffade på det första bedrägeriet. Nej vi gick inte på den men vi känner igen förfarandet då det står förklarat i guideböcker och på webben. Vi blev även varnade av förbipasserande turister.

Vi fortsatte promenaden mot det himmelska fridens torg och den förbjudna staden men det ska vi se mer av på onsdag så vi gick inte in. Tydligen så är den ingen bra idé att gå dit på helgen då det är fullt av kineser där.

Vi gick igenom en fin park och vilade lite innan lunchen. Hur vi än har försökt att äta kinesisk mat så blir det alltid något annat. Den här gången blev det sandwitch på ett irländsk ställe vid sidenmarknaden.

Sidenmarknaden består av nio våningar tjatande slitandes försäljare som gör allt för att smickra en så att få en kund. Vi spenderade sex timmar där idag innan vi kom ut med händerna fulla av kassar och någon tusenlapp fattigare.

Nu kom vi nyss hem från middagen på en thailänsk restaurang. Inte kinamat nu heller, men nästan,.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Dar es-Salaam
13 år sedan
Båtsafari
13 år sedan
Game drive dag 2
13 år sedan
Game drive II
13 år sedan
Selous game drive
13 år sedan