Stöd Ukraina

Bengteriks blogg

Fredag 26 November 2010 - Kandy

Resan norrut dag 3

Sovmorgon till 8. Skönt.

Efter en kortare rundtur i Kandy åkte vi till Botaniska trädgården, en stor park där vi tillbringade nästan 3 timmar med att vandra runt och titta på alla vackra växter och träd. Blev en hel del kort kan vi lova. En riktigt vacker grön oas i storstaden.

Sedan fortsatte resan mot Pinnawala, det är där elefantbarnhemmet ligger. Vi hade bett vår chaufför att han skulle ta oss till nåt roligt ställe med småbutiker, typ marknad för shopping men han tyckte vi kunde vänta tills vi kom till Pinnawala för där kunde man handla allehanda men det visade sig att det bara är en liten by där allt kretsar runt elefantparken så någon shopping var det inte att tala om. Vi hittade i alla all ett ställe som av elefantbajs tillverkade papper, vi fick en liten kort förevisning om hur det gick till.

Sedan en stunds relax på hotellet (klass 3) innan vi fick följa med hotellägaren in i parken och mata två små elefanter med mjölk i nappflaska. I morgon ska vi gå in på parken för att se när de matar dom stora elefanterna.

I Pinnawala finns absolut ingenting att göra efter klockan 16.30 när allt stänger för dagen. Så det blir middag på hotellet och sedan en öl på rummet.

Kameran har i det närmaste sagt upp sig. Den tål tydligen inte fukten här. Man måste trilskas för att kunna ta några kort. Så det är inte bara att rycka upp kameran för några snapshots. Det får bli en ny i julklapp.

Vi hörs i morgon.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma
13 år sedan
Hemfärd
13 år sedan
Näst sista dagen
13 år sedan
Dåligt väder
13 år sedan
Ännu en underbar dag
13 år sedan