Stöd Ukraina

Bengteriks blogg

Söndag 12 December 2010 - Frösö

Hemma

Ja nu har vi varit hemma två dagar, och har hunnit tvätta upp alla kläder och ställt undan resväskorna för denna gång. Tur att vi är vana att dricka vatten på flaska för här i Östersund med omnejd kan man inte dricka kranvattnet, p.g.a Cryptosporidium en parasit som man inte vill ha i sig. Det samlade intrycket av vår resa är att Sri Lanka är en underbart vacker ö med en varierande natur. Vi inser att vi har mycket kvar att upptäcka i landet. Det är billigt att resa runt, helst med hyrd chaufför, för trafiken är ganska häftig och intensiv. Att äta och bo är också billigt. Det finns många sår efter Tsunamin och p.g.a kriget som också lämnat sår har man inte kunnat bygga upp allt ännu. Det bästa vi upplevde här måste vara turen uppe i bergen kring Ella. Vi tycker att en tur med tåg uppe i bergen är ett måste. Naturen teodlingarna och alla stup gör resan med tåget minnesvärd. Vandringen till toppen av Adams Peak (Sri Pada) är också en riktigt trevlig upplevelse, jobbigt men väl värt mödan när man möter soluppgången ovanför molnen. Vidare bör man besöka någon av Nationalparkerna vi besökte Yala men det finns flera att välja på. Sen finns det gott om fina stränder med härliga bad, vilket aldrig är fel. Eftersom vi hade ganska regnigt bör man nog åka hit senare än november om man vill ha mycket sol. Det finns gott om tempel utspridda över ön som befolkningen gärna visar upp, men vi tröttnade efter ett par det är ju ganska lika överallt. Människorna är trevliga och gästvänliga man möts av ett leende hela tiden vilket ju är trevligt. Vi kommer gärna tillbaka hit i framtiden och vi har ju skaffat vänner här som gör det hela enklare och billigare nästa gång. Vi hoppas då att den norra och östra delen är mer öppen.

Maldiverna uppfyllde inte dom höga förväntningar vi hade kanske mest beroende på det dåliga vädret. Det är dyrt och en aning stelt inte lika många leenden här inte. Det känns som att dom bara vill ha mer pengar. Under dom dagarna som vi va på Helengeli blev det inte någon utflykt till någon annan atoll på grund av att dom absolut skulle fylla en båt med passagerare lite tråkigt tyckte nog alla som var där. Visst finns det fina rev att upptäcka det kan vi lugnt lova. Och det var en upplevelse utöver det vanliga att simma bredvid en haj, och mångfalden av fisk är väldigt stor, reven är lättillgängliga direkt från stränderna. Det ända som saknades var solen så att alla färger på fiskarna syns bättre.

Det var den här resan. Många bilder och minnen har vi med oss men nu börjar planeringen för nästa resa. Vart den bär i väg vet vi inte ännu men redan nu börjar reselustan att dra i oss. Vi ses och hörs.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma
13 år sedan
Hemfärd
13 år sedan
Näst sista dagen
13 år sedan
Dåligt väder
13 år sedan
Ännu en underbar dag
13 år sedan