Stöd Ukraina

Bengteriks blogg

Lördag 27 November 2010 - Pinnawala

Resan norrut dag 4

Efter frukosten gick vi in på elefantparken, ganska dyrt och egentligen inte så mycket att se. Det var desto roligare att se när ca 50 elefanter går ner och bada i floden. Mäktiga djur men det är klart att man hellre ser dem i vilt tillstånd som i Yala nationalpark till exempel.

Efter en dusch så var det åter dags för en transportsträcka ner mot Oikoya. Alla resor mellan stoppen är lite jobbiga, dåliga vägar, kurvigt och bitvis mycket trafik. De sista 4 milen till vårt hotell som ligger vid foten av Adams Peak i byn Maskeliya var den smalaste och kurvigaste väg vi någonsin åkt på. Vid varje möte hade man hjärtat i halsgropen. Det fanns nästan inga vägräcken och där det fanns så stoppade de knappast någon bil även fast det stupade rätt ner.

Väl framme på hotellet, ett helt nybyggt hotell, tog vi en promenad kombinerat med lite geocaching. Där träffade vi Nimal, ägare till ett litet pensionat som bjöd in oss på mangojuice. Ett trevligt och jättefint pensionat med 6 rum. Vi rekommenderar varmt hans ställe som heter White House.

Efter en tidig middag gick vi och la oss för att orka med morgondagen.

Sov Gott
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma
13 år sedan
Hemfärd
13 år sedan
Näst sista dagen
13 år sedan
Dåligt väder
13 år sedan
Ännu en underbar dag
13 år sedan