Stöd Ukraina

Bengteriks blogg

Torsdag 25 November 2010 - Ella

Resan norrut dag 2

Klev upp klockan 05.15.Alldeles mörkt innan dagen börjar gry och vi ser en vidunderlig utsikt från vår balkong. Natten har varit fylld av djungelns djurliv. Det är lite kyligt och dimmorna ligger i stråk mellan bergstopparna.

Vår resa idag ska ske med tåg den första etappen mellan Ella och Naun-oya, och vilken tågresa. Otroliga vyer och en stigning med tåget upp till 1880 meters höjd, häftigt.Måste upplevas.

I Naun-Oya hämtades vi upp av vår chaufför för fortsatt transport inåt landet. Vi hann besöka en viktoriansk stad Nuwara Eliya och en trädgård innan vi besökte en teodling och fabrik där vi fick en liten genomgång av teframstälningen, drack en kopp te och inhandlade lite olika tesorter för skojs skull.

Vägarna här i bergsdistrikten är otroliga, det är värre än Trollstigen, det är s-kurva på s-kurva upp och ner hela tiden. Utsikten är det inte heller något fel på- Teodlingar så långt ögat når.

Till staden Kandy kom vi på eftermiddagen, en storstad med tät trafik. Bor på ett hotell med utsikt över stan. Hann med en dusch innan vi åkte och tittade på en dansshow av Kandydansarna i lankesiska danser. Efter det besökte vi palatset eller templet där Buddas tand sägs förvaras i 12 lådor. Vi har nu sett skymten av dem yttersta lådan som var smyckad och omgiven av guld och glimmer och vaktad av
många vakter.

Efter dagens middag på hotellet tog vi en drink i baren innan kropp och knopp tyckte att det var sovdags. Förresten det har regnat några skurar även i dag.

Ha dé

Godnatt
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma
13 år sedan
Hemfärd
13 år sedan
Näst sista dagen
13 år sedan
Dåligt väder
13 år sedan
Ännu en underbar dag
13 år sedan