Stöd Ukraina

Ynnej1976s blogg

Tisdag 22 Februari 2011 - Caye Caulker
Resealbum: Central Amerika

Reggae, rum och korallrev

Sa var man i Mexico... pa en bussstation vid gransen Belize/Mexico. Vi akte baten hit i morse. En skumpig battaxi som tog ett par timmar, man ar lite omskakad. Passar pa att gora ett litet blogginlagg i vantan pa var buss till Tulum, som kommer bli vart sista stopp pa denna resan.

Det blev fyra fantastiska dagar pa on Caye Caulker i Belize. Allt var perfekt, bara en lite detalj ar mindre rolig. Om man vill ha langa vita strander ska man inte aka dit for det finns inte pa Caye Caulker. Men on ar befolkad av glada, oppna manniskor. Reggae och andra karibiska toner i varje horn. Det ar en skon vibe overallt...
Utanfor Caye Caulker ligger varldens nast storsta barriarrev. Vi gjorde en heldags snorkelutflykt igar och blev inte besvikna. Aven om det inte kryllar av fargglada smafiskar sa finns det desto mer stor fisk. Vi snorklade med Grean Sea Turtles, Nurseshark och Southern Sting Rays.
Fick tom mojlighet att klappa den "lilla" hajen pa den sandpapper lena magen. Vilket aventyr.
For ovrigt har vi tagit det lugnt, druckit frozen mojitos och rum & coke, atit, cyklat (inga bilar pa on) och aven skakat loss lite till ett karibiskt liveband.
Det ar haftigt hur man pa bara nagra timmar fardas fran en varld till en helt annan har i Central Amerika. Definitivt en region som gett mersmak.

Nu blir det bungalow pa stranden i fyra natter. Den har gangen hoppas vi bade pa vit sandstrand och ett harligt badvanligt hav.
Dela med andra:    

Kommentarer
Ingemar_e säger:
Trevligt att läsa om Mexico, Visste inte att det fanns så stort barriärrev där. Hoppas ni får det mysigt på den underbara sandstranden!
Ingemar
Postat 2011-02-22 19:27  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet

Senaste bildkommentarerna

3mil
3mil säger om Ynnej1976s bild "Brygghäng":
lugnande
12 augusti 2011 15:46
Kean
Kean säger om Ynnej1976s bild "Green Sea Turtle":
Fin undervattensbild Du har tagit på vattensköldpaddan
1 april 2011 23:00
Marywood
Marywood säger om Ynnej1976s bild "Nurse Shark":
Lite läskigt, kanske??
3 mars 2011 10:59