Stöd Ukraina

Trebs blogg

Tisdag 30 April 2002 - Poznań

Poznan, Polen

Long 16 53 E Lat 52 24 N

Nu är det inte så speciellt långt kvar till vår slutdestination i Polen, Gdansk. Naturligtvis regnar det igen, ganska rejält. Det är såpass regningt och disigt att landskapet bara blir ett töcken och det enda man har att fokusera på är vägen och vätan som lånsamt tränger in genom klädernas små glipor. I vanlig ordning tränger det in betydligt fortare i handskarna, det är fantastiskt hur illa man kan tycka om ett par handskar.

En liten egenhet med de Polska vägarna är att asfalten blir såphal när det regnar, våra Indiska kvalitetsdäck hjälper inte upp problemet speciellt mycket. Om någon från Svenska Vägverket följer vår artikel kan jag tipsa om att kollegorna i Polen behöver hjälp med att lära sig hur man blandar till asfalt.

Det händer inte speciellt mycket att skriva hem om idag, en riktigt trist transportsträcka. Till slut så kommer vi i alla fall fram till Gdansk, ordentligt blöta är vår motståndskraft mot höga hotellpriser ganska reducerad, det blev Holiday Inn. Av med våta kläder, en varm dusch och snabbt ut för att leta upp något att äta.

Vi bor inte långt från ett område med gammal bebyggelse runt en kanal i Gdansk, många fina små restauranger och souvenirbutiker, hit kommer uppenbarligen en hel del turister. Vi dräller runt i stan en del och tar ett par pilsner. Vi har ingen direkt brådska, färjan går kl 16:00 i morgon och det är bara någon mil till kajen.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan