Stöd Ukraina

Marikas blogg

Måndag 19 Januari 2009

På väg till Thailand? Packa varma kläder...

Ja du läste rätt, just nu är det väldigt kallt i vissa delar av landet då dåligt väder från Kina dragit in över det annars så varma Thailand. Den 11 januari var det tex. bara 14,7 grader i Bangkok och 15,3 grader på Koh Lanta och snittemperaturen i landet förra veckan var bara 20 grader. Jag har dock inte lyckats reda ut om dessa temperaturer gäller dag,- eller nattetid men jag skulle tro att det är nattetid som temperaturen går ner så här lågt.

Vad värre är, än en kylslagen semester, är att många människor och djur nu dör och tar skada av den ovanliga kylan. Regeringen har klassat hela 44 provinser som katastrofzoner. I dessa områden har temperaturen i snitt varit lägre än 15 grader i mer än 3 dagar. Till följd av detta har tragiskt nog en del människor frusit ihjäl och man har nu därför delat ut över 700.000 filtar till befolkningen. Vidare har aporna på zoo i Chiang Mai fått en värmelampa att värma sig under. För ormarna i BanKhokSanga och fiskarna i Songkhla provinsen har det inte gått lika bra, de har frusit ihjäl och den viktiga risskörden befaras att halveras på många ställen.

Redan i oktober när vi var nere kom det snö i Chiang Mai och för första gången nånsin så frös vi en sen kväll på ett party stranden.

Det kalla vädret beräknas fortsätta månaden ut, ev kan det bli någon grad varmare men inte mycket... så packa varmt om ni ska ner snart!
Dela med andra:    

Kommentarer
Smilla säger:
Hoppla! Låter kallt!
Fast i Phuket är det VARMT ;-)

Kram
Postat 2009-02-20 10:53  Anmäl
Piccolina säger:
Ja, inte fryser väl en svensk i Thailand just nu..? Om man inte är i norra delen av landet vill säga...
Just hemma från Mae Phim i Rayongprovinsen undrar jag vad det är för fryslortar som inte kan klara 18-20 grader+ för det har vi ju vilken svensk semester som helst...
Hemma i Uppsala möttes vi av -12grader då vi landade i lördags... Brr..!
Det kan man kalla svalt..!
Postat 2009-01-21 01:16  Anmäl
Oxen säger:
Skall genast avboka! Nä, kyla får vi nog av här hemma. Åker till Finland och badar bastu istället! Ha det bra! Benny!
Postat 2009-01-20 21:35  Anmäl
Mape säger:
Hej
Här nere i Ban Phe -Rayong har vi Svensk sommar,22-23g på kväll
20-22g morgon och 28-30g dagen,och klarblå himmel,helt underbart för oss,skandinaver,men värre för Thailändarna de fryser givetvis.
Snart komma varma tider i Thailand,och då blir det varmt,riktigt varmt.
Ja du Marika det hinner bli varmt tills ni kommer,men vi får inte klaga.
Sitter just nu på balkongen,och tänkte ta ett kvällsdopp i poolen,får nog kolla temperaturen först.
Postat 2009-01-20 14:57  Anmäl
Marika säger:
Tack för all info! Jättebra att få höra hur det är på plats från alla er som är där och vi ser ju att det varierar kraftigt på olika håll i landet och i andra närliggande länder.
Vi får hoppas att vädret snarast återgår till det normala!
Postat 2009-01-20 12:12  Anmäl
Banphe säger:
I östra delarna vid Ban Phe har det varit kalla kvällar, nätter o morgnar runt 16-20 grader. Kalla vindar från norr har gjort det svalare.
Postat 2009-01-20 04:00  Anmäl
Robb säger:
Jag hatar kyla. var i hua hin o bangkok runt dessa datum, då var det bara att hitta en jacka. blev förkyld på köpet.
sen i norra vietnam var det riktigt kallt. låg o frös en hel natt på ett hotel vid Do Son, när jag vacknade såg jag ett tjockt täcke i garderoben.....!!!!! nu är jag i hua hin igen och värmen är inte något viidare nu heller.
robb
Postat 2009-01-20 03:23  Anmäl
Gardkarlsen säger:
Jeg var en tur innom Bangkok i begynnelsen av desember og det var ganske "kaldt" om morgenen og om kvelden. Jeg vil anta at det var 16-17 grader og jeg var iallefall litt små kald etter å ha vært i Kuala Lumpur der det var betydelig varmere
Postat 2009-01-19 22:45  Anmäl
Sofiegrahnat säger:
Hej på dig Marika,

Såhär på natten, runt kl 01.20 så är det iallafall inga som helst problem m att sitta i linne här på Lanta. Det har inte varit kallt o man behöver inte packa varma kläder om man ska hit. Möjligtvis kan det var extra skönt m en liten kofta på kvällskvisten om man är väldigt frusen.

Vädret är kanoners o solen skiner varje dag....mot hur det var i november då det var disigt varje dag. Något håller väl på att hända mer världen men vädret här på Lanta är iaf helt ok än så länge..................

Sköt om dig så hörs vi snart igen!
Kram Sofie
Postat 2009-01-19 19:19  Anmäl
Kustaffe säger:
Jag tror jag stannar hemma och sätter mig framför braskaminen, där är det varm och gott
Postat 2009-01-19 18:47  Anmäl

Sida:12Nästa
Skriv kommentar
Arkivet