Stöd Ukraina

Trebs blogg

Tisdag 13 September 2005 - Niš
Resealbum: Dreamtrip

Nis

Lat N 43° 40,70', Long E 21° 32,88'
Idag: +25 °C (77 °F)

Stannade och sov vid ett ”Bates Motell”. De hade över 50 rum och vi var de enda gästerna. Det känns verkligen bra att vi har vår bil att sova i. Vi slipper bobilliga loppiga hotellrum – som är de enda vår budget tillåter. Men rummen duger i alla fall för att ta en dusch och låna en toalett.

Stannade för att äta lunch i Nis och ta ett varv på stan. Två rejäla pitabröd med kyckling och diverse fyllning, en stor öl, en piratkopierad dvd-film samt två glassar är vad man får för 60 Skr när man ska göra slut på Dinarerna innan man lämnar landet.

I Serbien är det otroligt gott om poliser. De finns överallt – speciellt i städerna. Trots detta är parkeringskaoset totalt. Poliserna skriver ut böter på löpande band, men ingen verkar bry sig om detta.

Från Nis är det nära till Sofia, huvudstaden i Bulgarien. Gränspassagen gick snabbt och smidigt. Men när vi försökte betala vägskatten med den lokala valutan LEVA så var det tvärstopp. Som utlänningar var vi tvungna att betala vägskatten i Euro. Det känns knepigt att de inte godtar sin egen valuta i sitt eget land.

Ännu ett snabbstopp i en stor stad, denna gång i Sofia där vi käkade middag och strosade runt i stan några timmar. Även i Sofia finns en del kolosser som tar för sig exempelvis det gamla kommunistpartiets högkvarter från 1955.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan