Stöd Ukraina

Trebs blogg

Lördag 10 September 2005 - Budapest
Resealbum: Dreamtrip

Balatonsjön

Lat N 46° 42,86', Long E 17° 18,76'
Idag: +26 °C (78.8 °F)

När vi vaknade låg vi kvar i sängen och kikade ut genom fönstret för att bilda oss en uppfattning om hur saker och ting fungerade på en naturistcamping. Det som gällde var att hoppa ut ur bilen och knalla runt på campingen precis som gud skapat oss. De campinggäster som tyckte det var väl svalt ute på morgonkvisten hade tagit på sig en t-shirt. Men de flesta gick omkring helt nakna, lagade frukost, pratade med grannarna, diskade och slängde sopor. Från början kändes vi det som om vi glömt något. Men vi vande oss snabbt och det var riktigt härligt. Naturistcamping kan vi prova fler gånger.

Vi hade tänkt spendera dagen med sol och bad vid Balatonsjön, men vädret satte stopp för det. Istället fick vi två hela dagar i Budapest vilket kändes helt OK. Parkerade bilen på en bakgata och gick för att äta på en restaurang ett par kvarter bort. Servitrisen sade att vi absolut måste hämta bilen och parkera den utanför restaurangen så vi kunde se den. Några av hennes stamgäster försörjde sig genom stölder och bilinbrott, och dessa personer bodde dessutom tvärs över gatan.

Maten i Ungern var precis lika god som Catharina mindes den från sitt besök för 18 år sedan. Trodde att minnet hade förskönat bilden, men så var inte fallet. När vi efter lunchen promenerade iväg för att ta en titt i stan kändes det i alla fall skönt att veta att servitrisen skulle hålla ett öga på vår bil.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan