Stöd Ukraina

Trebs blogg

Fredag 9 September 2005 - Ljubljana
Resealbum: Dreamtrip

Ljubljana

Lat N 46° 05,91', Long E 14° 31,16'
Idag: +25 °C (77 °F)

Började dagen med att åka in till huvudstaden Ljubljana som är en förhållandevis liten och mysig stad för att vara huvudstad, med bara 200 000 invånare. Tempot i staden var lugnt och avslappnat och det var gott om folk på de många uteserveringarna. Mellan de gamla broarna över floden fanns stadens grönsaksmarknad några få stånd souvenirer.

Vårt intryck av Slovenien är att det känns som vilket västeuropeiskt land som helst. Allt verkar mycket välordnat. Priserna är höga, jämförbara med alla andra västeuropeiska länder. Vi ser inga spår alls av ett forna östeuropeiskt land.

Framemot kvällen passerade vi för tredje gången inom ett par veckor gränsen in till Kroatien. När vi närmade oss huvudstaden Zagreb hängde regnmolnen tunga över staden. Utan att ens kliva ur bilen bestämde vi oss för att fortsätta mot grannlandet Ungern istället. Vi hade ju ändå varit i både Dubrovnik, Plitvica Jezera National Park, Omis/Split och åkt hela vägen längs kusten så det kändes som vi gott kunde hoppa över Zagreb.

Vi hittade en camping vid Ungerska Balatonsjöns sydspets – en naturistcamping. Skitkul tyckte vi, så den tog vi. Ingen av oss hade varit på en naturistcamping tidigare, så nu blir vi en erfarenhet rikare.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan