Stöd Ukraina

Fredriiks blogg

Onsdag 28 Januari 2009 - New York
Resealbum: New York

New York

Dag 1

Efter en tidig morgon hemma i Uppsala var det skont att upptacka att planet var rymligt och att vi hade tre platser for oss sjalva. Det fanns ocksa en mangd filmer att se, spel att spela osv. Jag sag The Rocker men Frida sag nagon otroligt trakig kostymfilm. Efter ca 9 timmar landade vi pa Newark flygplats och kastade oss pa bussen in till stan. Vart hotell visade sig ligga mycket bra till, alldeles vid Times Square.

Vi dumpade av vara vaskor pa rummet och gick ut for att uppleva lite av staden, trots regnet som hade borjat strila. Vi gick forst forbi Times Square, sen Rockefeller center foljt av St Patricks cathedral, New York City Library, Grand Central Station och till sist delade vi pa en pizza pa Johns. Efter ett varmande bad pa hotellet var tanken att vi skulle ga ut och ata en god middag men trotta som vi var dackade vi pa sangen..

Dag 2

Pa grund av den tidiga kvallen dagen innan vaknade vi vid halv sex och undrade vad dagen hade att erbjuda. Vi bestamde oss for att borja med en promenad genom central park for att sedan ta oss upp mot Metropolitan Museum. Till frukost hade vi bestamt oss for att ata amerikanska pannkakor med lonnsirap. Vi gick och gick men hittade inget pannkaksstalle, morgonen var dessutom valdigt kall och eftersom vi var battre utrustade for tropisk varme an arktisk kyla blev vi snart helt stelfrusna. Till slut hittade vi ett stalle med pannkakor i Lennons gamla kvarter och dar stannade vi ett tag for att varma oss.

Metropolitan Museum var fantastiskt, det fanns hur mycket som helst att titta pa och allt var valdigt fint ordnat, sa dar blev vi kvar ett par timmar. Planen var att efter det ga till Gugenheim Museum men det var stangt for allmanheten sa vi tog istallet en taxi ner till Battery Park och kikade pa frihetsgudinnan over vattnet. Det var blasigt och kallt nere pa sydspetsen av Manhattan sa vi borjade ga uppat forbi Ground Zero och St Pauls Chapel. Det blev aven en promenad ut pa Brooklyn Bridge. Efter det gick genom Soho dar jag kopte ett par Levi´s sen till China Town och at lunch och kollade pa billiga kopior, jag kopte en fin klocka. Sen gick vi genom Little Italy for att hitta en tunnelbanestation som skulle ta oss hem igen.

Pa kvallen at vi hamburgare pa Hard Rock Café och lyckades halla oss vakna lite langre an dagen innan.

Dag 3

Frukost pa Starbucks, darefter Empire State Building och den fantastiska utsikten over Manhattan. Sedan blev det shopping pa Broadway (Footlockers, Macy´s med mera) foljt av Flatiron Building och American Museum of Natural History. Pa vag dit rakade vi ta fel tunnelbana men val framme stannade taget precis framfor entrén. Efter att ha smajoggat oss igenom 65 miljoner ar av historia fick vi antligen ta oss hem till hotellet for lite valfortjant vila innan middagen pa Planet Hollywood. Efter middagen akte vi upp till Top of the Rock for kvallsutsikt over Manhattan och sedan blev det en dyr drink pa TGI Friday innan vi gick hem for att sova sista natten pa hotellet i New York.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Dar es-Salaam
13 år sedan
Båtsafari
13 år sedan
Game drive dag 2
13 år sedan
Game drive II
13 år sedan
Selous game drive
13 år sedan