Stöd Ukraina

Lenils blogg

Fredag 13 Juli 2012 - Kroatien
Resealbum: Kroatien (igen)!

Mot Zadar

Idag blir det vår sista dag och natt i Kroatien för den här gången.
Den bestämde vi för några dagar sedan att tillbringa i Zadar. Vi lämnar vår nygamla favorit Vodice runt halv tio och kör kustvägen, stannar till för att kolla insjön Vransko Jezero, som ingår i en naturpark vilket gör att man blir ännu mer förvånad när man ser allt skräp som är slängt längs vägen ner till sjön, mängder av stora svarta sopsäckar plus en massa löst skräp. Här är det nog dags för en kampanj typ vår gamla ”Håll Sverige rent”.
Vi hittar bara ett hotell, Bastion i gamla staden och om vi bara ska vara en natt så vill vi ju gärna vara där. Till lunch äter vi marinerad havsaborre och räkor med sallad, väldigt gott. Sen sticker vi till hotellet och byter till badkläder för ett dopp vid havsorgeln, känns lite speciellt att ligga i vattnet och lyssna på musiken. Efter badet svalkar vi oss med en glass, lite mer åt sorbethållet här men lika god som längre söderut! Sen vilar vi en stund innan middagen som vi bestämt oss för att inta på hotellets terrass som verkar vara en del av någon gammal, bastion kanske? Vi får bästa bordet med utsikt över havet och det moderna Zadar på andra sidan. Vi kör en fyra-rätters smakmeny med kroatiska viner, mycket gott i en speciell miljö! Inte så många gäster men underligt nog kommer det fyra svenskar till och sätter sig vid ett bort en bit från vårt!
Sen tar vi ännu en promenad i staden och lyssnar på Israelisk musik som var med i kulturarrangemanget Israel Magic och äter mer glass såklart! Att det var fredagen den trettonde märkte vi inte alls!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemåt
40 veckor sedan
Podstrana
40 veckor sedan
Norrut
40 veckor sedan
Baddag
40 veckor sedan
Utflykt
40 veckor sedan