Stöd Ukraina

Moniqes blogg

Söndag 31 Augusti 2008 - Ulaanbaatar

Mot Kina och Peking

Vi vaknar tidigt , skall med tåget till Peking. Får skjuts till stationen. tåget kommer in vi har sista vagnen i detta långa tåg. Delar kupén med ett danskt par. Äter vår frukost nu, youghurt, te och en macka. Läser, skriver, spelar kort och pratar. Tåget slingrar sig likt enorm genom landskapets gröna kullar. Snart övergår landskapet till att bli ett ökenlandskap mer och mer. Det blir mer kameler och färre kor. Sandöknen breder ut sig. Enstaka ger skymtar förbi. Byar med 2-4 hus i passerar vi i sakta mak.

Tåget stannar på en station, ett gäng småpojkar vill sälja stenar. Stenarna ser ut som topas o rosenkvarts, de är väldigt vackra. Tåget skramlar och skuttar fram, väldigt svårt skriva. Stannar vid Sainhand 10 min, försäljning på stationen sedan vidare mot passkontrollen. Vi åker i ett ökenlandskap, oändlighet, inget slut.

Sista stationen, passkontroll. Precis som förra gången låses vagnarna. Passkontrollen tar tid, till sist kör vi in i ingemansland. Första stationen i Kina, olympia-symbolen lyser upp stationen. Tiden går sakta, vi måste byta hjul. De kör in varje vagn i en stor hall, hissar upp vagnarna med hydralic och byter varje hjulpar. Loken drar in vagnarna och kör ut demm igen, signalerar hela tiden. Till slut har de bytit hjul på alla vagnarna och vi är tillbaka på stationen. Här blir vi stående i över två timmar innann tåget kom iväg var det över midnatt.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet