Stöd Ukraina

Moniqes blogg

Måndag 1 September 2008 - Peking

Vi är i Kina

Hårda bäddar. Frukost ingick, bl a hårdkokta gröna ägg, smörgås, marmelad och te. Restaurangvagnen är fin, den bästa hittills.Utanför har öknen övergått till gröna böljande kullar, träd, buskar och björk. Husen är kinesiska - givetvis. Solen skiner, jag hoppas på en vacker dag. Vilade en stund efter frukosten.

Vi har nu kommit in i ett mer bergigt landskap med terrassodlingar, mest solrosor och majs, men även ris. Åsnor inga hästar nu. Lunchen serverades kl 11, rätt gott. 10 yen för två cola till maten. Tåget kör genom långa tunnlar och över broar. Vi åker längs kanten av en bergskedja. Hela resan till Peking är en naturupplevelse.

På stationen i Peking följer vi med strömmen, köper en karta. Frågar efter vägen, ca 300 m till hotellet enligt uthyraren. Men folk pekar åt lite olika håll. Men vi kommer rätt och vi hittar hotellet, ett jättefint hotell. Vi kommer att sova som prinsar/prinsessor i natt. Efter dusch går vi ut i Peking. Ser Mac Donalds, en finner ett kinesisk matställe, äter god kyckling med curry.

Vi har en bra karta så vi letar oss fram till en park Rit ha park. En park för avkoppling och romantik. Solen går ner, det mörknar. Vi letar oss tillbaka till hotellet. En riktig säng!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet