Stöd Ukraina

Afrikajohans blogg

Måndag 7 Juli 2008 - Eckerö

MC resa 2008

Då var det dags, ännu en härlig vecka med finnarna på bågen, i år har vi utökat resan med Åland och västra delarna av Finland, för att som förra året avsluta med några dagar i Bruksvallarna.

Dag 1 (måndag):
Allt är packat och väskan sitter fast och MC mullrar, tyvärr har vi inte riktigt regngudarna med oss. Första stoppet är att plocka upp Pasi i Väsby för att sedan se till att hinna med färjan från Grisslehamn till Eckerö. Regnet som låg tungt över centrala Stockholm, slutar när vi rullar ut ur Väsby och vi har bara torra fina vägar framför oss och temperaturen är perfekt för en heldag på bågen.
Efter de första 18 milen på vägarna lastar vi på bågarna på färjan och sätter oss till ro med en kopp kaffe och njuter av att vara på väg. Båten tar ca 2 timmar och Åland öppnar upp sig med sköna svängiga vägar och väldigt lite trafik, skönt när man bara vill glida fram.
Vi fick en riktigt bra vägkarta på båten och Pasi sköter kartläsningen, detta funkar riktigt bra tills vi kör över bron från Eckerö till Hammarland och jag ser hans blinkers blinka till höger och vi svänger ner på en liten avstickare från väg 1. Pasis kommentar är att den här blåa vägen ser rolig ut. Efter ca 15 minuter har vi insett, efter att ha kollat kartförklaringen, att den roliga ”blåa” vägen inte var en väg utan en vandringsled.
Vi försöker se så mycket av norra Åland som möjligt och fortsätter från Hammarland via Finström upp till Geta, nu inser vi att ingen resa (som inte innehåller färjor) tar mer än 30-40 minuter. Med detta i baktanken inser vi att vi har hur mycket tid som helst på ön och stannar till vid några sevärdheter som Kastellholmens fornminne och några majstänger, Ålänningarna vet verkligen hur man pyntar sina lövade stänger, dessutom hänger de upp vindspel med båtar och flaggor.
Resan fortsätter med färjor från Hummelvik till Torsholma och sedan från Åva till Osnäs. Nu är vi äntligen på fastlandet och Finland vill verkligen visa sig från sin bästa sida, med nyasfalterade vägar, en vacker solnedgång och dessutom fick vi se 2-3 älgar stå och äta på ett fält, innan vi kommer fram till slutmålet för dagen Raisio. I Raisio bor Pasis bror Vesa, tillsammans med Maisa, som var med på förra årets resa och här hittar vi tak över huvudet för natten dessutom fixar Maisa en god och efterlängtad middag.
Dela med andra:    

Kommentarer
Limpan säger:
Va duktig du är på att berätta målande. Inte alls avis...;) själv sitter fast på jobbet med villkors läsning...ja ja.

Igår vart det mini golf i tantelunden och gissa om det sög i golftarmen... hoppas vi kan få till fler nästa år om allt löser sig.
kram Linda
Postat 2008-07-10 09:42  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sista dagen i Miami
15 år sedan
Forsta dagen
15 år sedan
Dag 5 Fredag (Vilodag)
15 år sedan
Dag 4 Torsdag
15 år sedan
Dag 3 Onsdag
15 år sedan