Stöd Ukraina

Afrikajohans blogg

Tisdag 8 Juli 2008 - Sideby

Dag 3 Onsdag

Vi vaknar till ljudet av hårt regn mot plåttaket på stugan vi sover i, som tur är får vi världens bästa frukostservice av Jaana som kokat kaffe och lagt fram massor med bröd och pålägg. Man kan inte önskas sig en bättre start på en annars väldigt grå dag. Tanken var att vi skulle glida fram efter kusten de 15 milen från Sideby till Vasa men regnet vräker ner så det enda vettiga är att ligga kvar på den stora vägen och bara försöka komma fram innan någon av oss drunknar eller fryser ihjäl. Kontrasten från gårdagen är så stor att det inte går att beskriva, men vi tar oss fram till färjan i Vasa och först då kommer solen fram en kort stund för att värma på oss lite innan vi får åka på färjan. Nu ser man skillnaden mellan färjorna mellan Sverige och Åland och de som går utan taxfree möjligheter, denna är endast till för att frakta last och folk mellan Vasa och Umeå, det finns en enkel restaurang, som säljer mat, lite godis och kaffe.
Under båtresan träffar vi många trevliga MC-åkare som vi kan fråga om vägtips till kommande resor. Dessutom känner vi oss lyckliga över gårdagen när vi får höra berättelser om 60 mil i regn från mellersta Finland.
När färjan glider in i hamnen i Umeå ser vi att den sol vi haft på Östersjön lagt sig till ro bakom ännu ett stort regnmoln och lagom tills dess att rampen lägger sig på kajen så börjar dropparna komma ner.
Eftersom vårt första planerade stopp i Sverige var Ö-vik, så tänkte vi att E4:an skulle vara ett bra alternativ för att beta av de första 10 milen, men vägverket hade andra planer. Vägen var avstängd och vi blev lotsade genom den ena lilla byn till dena andra i ca 6 mil innan vi kunde komma tillbaka till stora vägen.
Väl framme i Bonäset utanför Ö-vik tog vi ett snabbt beslut om att stanna kvar över natten, man kan säga att vi var väldigt lättövertalade specielt när vi blev erbjudna en varm middag och fick höra att bastun stod på.
Det var länge sen jag njutigt så av en kall öl i bastun, det hade varit en lång dag men nu var det bara att koppla av.
Kvällen blev lång och trevlig, tyvärr så har man ju inte vägarna förbi allt för ofta så det tog tid att komma ikapp med allt som hänt.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sista dagen i Miami
15 år sedan
Forsta dagen
15 år sedan
Dag 5 Fredag (Vilodag)
15 år sedan
Dag 4 Torsdag
15 år sedan
Dag 3 Onsdag
15 år sedan