Stöd Ukraina

Afrikajohans blogg

Torsdag 10 Juli 2008 - Bruksvallarna

Dag 5 Fredag (Vilodag)

Idag ska vi inte ens titta på motorcyklarna efter alla mil vill vi hålla oss på fötterna, dessutom finns det hur mycket som helst att göra på hotellet så här dagen innan det öppnar för gäster.
Tomas har ju bara varit här en vinter och han hade visst haft lite för lite träning med lastmaskinen och snöröjningen, så det fanns några skavanker som måste åtgärdas, till exempel en trätrappa som inte hade en chans när bladet på lastmaskinen kom för nära.
Men jag är imponerad av hur avslappnad och glad Tomas och hela famlijen är av att vara borta från storstan, det verkar som om den norrländska lunken tagit väl hand om de och dessutom verkar ju bara älska naturen och de aktivitet som finns att göra.
Det finns en lite damm utanför hotellet där det simmar lite öringar och ibland lite bad sugna barn oxå för den delen, om man vill ta en promenad så har du milslånga vandringleder att gå precis bakom knuten till hotellet. Det finns oxå 2 4-hjulingar som man kan hyra för att göra lite kortare turer med, men det är hårt reglerat och man får vara noga med vart man åker!
På kvällen har Åsa vispat ihop smet till kolbullar och vi får se kokkonst på högnivå när Tomas tänder brasan i ströset och ställer fram stekplattan. Kolbullar är en sorts pannkaka som innehåller lite knäckebröd och lök och bacon, det viktiga är att den görs på en stekplatta ovanför en öppen eld. Lite för stämningens skull och mycket för smakens skull. Till kolbullarna serveras lingonsylt och kall öl.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sista dagen i Miami
15 år sedan
Forsta dagen
15 år sedan
Dag 5 Fredag (Vilodag)
15 år sedan
Dag 4 Torsdag
15 år sedan
Dag 3 Onsdag
15 år sedan