Stöd Ukraina

Amks blogg

Onsdag 31 December 2008

Malaysia

Nu sitter vi pa ett sunkigt internetcafe i Kuala Lumpur efter att vara planer forandrats nagot. Med en mycket langsam uppkoppling kommer detta inlagg att bli ganska kort. Sa vart ska jag borja?

Julafton tillbringade vi pa en kinesisk restaurang tillsammans med en finsk kille som vi traffat pa baten till Langkawi. Han var ute och reste ensam sa vi passade pa att ata middag tillsammans alla fyra. Eftersom vi trivdes pa Langkawi forsokte vi stanna dar lite langre men vi kunde inte hitta boende sa sen 26 akte vi till Melaka. Malayerna verkar vara mycket stolta over sina bussa med aircondition eftersom de korde den for fullt och vi holl pa att frysa ihjal under den 8 timmar langa resan. Ett tips till alla som ska aka buss i Malaysia - ta med varma klader!

Val framme i Melaka skulle vi ta oss till varat hostel och enligt varden skulle vi ta buss nr 19 men nar vi forsokte med det kande chaufforen inte till stallet dar vi skulle hoppa av. Istallet, efter att ca 5 chaufforer hjalpts at att komma pa vart vi skulle blev vi visade till en buss och fick sedan hoppa av en bra bit fran centrum. Naturligtvis var detta inte ratt stalle ochefter att ha gatt runt dar en stund fick vi hjalp av en man pa ett fik att hitta ratt. Han var mycket hjalpsam och ringde turisstbyraer och var vard och tillslut kom vi ratt.

Pa kvallen var vi till den gamla portugisika delen av staden dar de hade julfirande och vi fick se Malaysias premiarminister och miss universe-kandidaterna. Det delades ut sma pasar med lite godsaker i som vi fornojt mumsade i oss medan vi lyssnade pa tal som vi inte forstod ett ord av. Men det var trevligt anda och lite julstamning infann sig.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Canyoning
13 år sedan
En regnig dag i Wanaka
13 år sedan
Tillbaka till civilisationen
13 år sedan
Två veckors chillaxing
13 år sedan
Sista timmen
13 år sedan