Stöd Ukraina

Amks blogg

Torsdag 6 Januari 2011 - Wanaka

En regnig dag i Wanaka

Okej, det var ett tag sen jag skrev något... På många ställen i NZ är det svårt att komma åt Internet utan att betala en förmögenhet om det funkar över huvud taget. Jag tillbringade 3 dagar i Nelson där jag bara gled omkring och förundrades över hur lite som förändrats sen jag var här sist. Det var trevligt att se allt igen även om det kändes lite konstigt att vara här utan mina klasskamrater.

31 dec hoppade jag på bussen och åkte ned längs västkusten till Punakaiki. Det blev en lugn nyårsafton på en liten Retreat mitt i djungeln, 3 km från pannkaksklipporna. Under mina tre dagar i Punakaiki han jag med en noggrann titt på klipporna, ett besök i en grotta och slödag på stranden.

Efter detta väntade Franz Josef med sin glaciär. Som vanligt längs the "wet coast" regnade det enhel del den dagen jag bokat en heldagstur, men vi gick ändå. Till att börja med var det för dimmigt för att vi skulle se så mycket men det lättade lite längre fram på dagen. Det var ändå en häftig tur genom trånga passager och upp för branta isväggar där våra guider fick hugga ut trappsteg i isen. Nöjd, men genomvåt och lite kall, var det skönt att komma tillbaka till byn och genast gå till de varma källorna vilket ingick i priset. 40gradigt vatten - riktigt skönt!

Nu har jag hunnit ned till Wanaka och skulle eg ha varit på canyoning just nu men pga allt regn är vattenflödet för högt så turen har blivit uppskjuten till imorgon. Idag blev istället en vilodag med en god bok medan regnet öser ned utanför fönstret. Om en stund ska jag ge mig ned på stan där det är farmers market idag, och köpa lite nyplockade körsbär.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Canyoning
13 år sedan
En regnig dag i Wanaka
13 år sedan
Tillbaka till civilisationen
13 år sedan
Två veckors chillaxing
13 år sedan
Sista timmen
13 år sedan