Carlos blogg

Onsdag 13 Februari 2008 - Madeira
Resealbum: Madeira 2008

Madeira Dag 2.

Jag vaknar och tittar ut genom hotellfönstret. Vädret verkar lite för opålitligt för en tur till bergen, så vi beslutar oss att gå ner till Funchal och besöka saluhallen " Mercado dos Lavradores ". Här kan man hitta alltifrån Espada " ful fisk med många tänder " till jordgubbar, torkat kött, frukt, kryddor, blommor. mm.
Vi tar oss upp på andra vånigen där vi möts av en liten dam som bjuder på för oss okända frukter.
Det visar sig att dom är mycket goda och vi köper en påse med blandad kompott. Den lilla damen var nöjd och glad. Det hela slutade på 140 kr. vi fortsätter mot linbanan som skall ta oss upp till Monte.

Biljetten kostar 100 kr för resan upp. och vi åker över hustak och motorvägar. Har man anlag för svindell är detta inte att rekomendera, om man nu inte blundar hela vägen upp vill säga. på vägen upp möts vi av ett regnmoln som öser ner på oss då vi lämnar linbanestationen. Dock är det en kort skur som avtar snabbt.
vi besöker kyrkan som är belägen på Monte samtidigt som solen tittar fram. tanken var besöka Monte Palace Tropical Garden som är en botanisk trädgård, men ångrade oss då detta skulle kosta 100 kr per person. Dyrt tyckte vi. så vi återvänder till linbanan och inser att det kommer att kosta oss ytterligare 100 kr att åka ner till Funchal.

vi beslutar oss att gå ner istället och tror att det går nog raskt ! Lutningen är extrem hela vägen ner och stundtals så får vi gå baklänges ner då belastningen på knä och leder blir alltför tunga.

vi passeras av turister tjutandes av glädje som har valt att åka träsläde ner en bit.
väl nere i Funchal påminner våra magar om viss hunger. vi besöker en restaurang som ligger på en liten bakgata och beställer in Espetada " grillat kött på spett som serverades med spenat och annat gott. Till detta förtärdes en flaska Rött väl komponerat vin. Ganska nöjda över dagens innehåll gick vi hem till hotellet och sov mycket gott.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Madeira Dag 7 Hemresa
14 år sedan
Maderia Dag 5
14 år sedan
Madeira Dag 4
14 år sedan
Dykning Runt Kullaberg
14 år sedan
Madeira Dag 3
14 år sedan