Carlos blogg

Torsdag 14 Februari 2008 - Madeira
Resealbum: Madeira 2008

Madeira Dag 3

Dagens mål är att ta sig till Ponta de Sao Laurenco som är belägen på Madeiras nordöstra sida.
Vi tog bussen från en av Funchals många bussstationer. enkel tur kostade 2,65 E och beräknades ta 30-40 minuter. Resan tog istället 1 timma och 15 minuter. vi stiger av bussen vid Baia de Abra med viss träsmak där bak, samtidigt passar vi på att säkerställa att den sista turen tillbaka går 19,45 och får besked att så är fallet.

Nödvändig proviant inhandlas av en man som har en liten mobil kiosk. Det blir vatten , någon form av kaka som kan mätta och glass.

Ganska nöjda över vårt inköp startar vi vår vandring mot Casa de Sardinha, Ett litet hus för tillsyningsmänen som ligger vid foten av halvöns högsta topp.

Vägen dit kantras av dramatiska stup och underbar natur.När vi kommer fram till casa de Sardinha beslutar vi oss att fortsätta upp mot bergets topp. Marken ändrar karraktär och övergår i en form av torkad lera och lava sten. Här gäller det att vara stadig på foten och inte ha höjd skräck. väl uppe beskådas den storslagna utsikten en stund innan vi vänder neråt.

Vi ser från toppen att dagens näst sista buss anländer vid busshållsplatsen. Vi tyckter att det är skönt
att slippa stressa då den utlovade bussen ska komma kl 19,45

väl framme vid busshållsplatsen har vi lite mer än en timma till godo, Det börjar skymma och temperaturen faller långsamt. Vi klär på oss de extrakläder som vi har med för att hålla värmen.
och kompleterar med en Rescue filt. " En aluminiserad filt som är vind och rengn tät. samt att den bevarar kroppsvärmen.

När klockan passerat 19,45 med ca 10 minuter inser vi att någon buss inte kommer att dyka upp.
Då det börjar bli ganska kyligt bestämmer vi oss att börja gå ner till närmsta by för att kunna få tag i en taxi.
vi utrustar oss med pannlampor då det nu hunnit bli regällt mörkt.

vandringen ner fylls med uppgivna känslor då vi inser att det kommer dröja länge innan vi återser vårt hotell. Vi möter en man och frågar han om hur lång tid det tar ner till byn. Mannen är tidsoptimist och säger 30 minuter. vi blickar ner och lägger till 30 minuter till. suck. När allt känns uppgivet och trist kommer samme man körande i sin bil. han frågar om vi vill åka med ner till byn. Om vi vill !! Det slutar med att han kör oss till Funchals Flygplats där Taxibilarna står uppställda. Av enorm tacksamhet erbjuder vi mannen 200 kr men detta tackar han bestämt nej till.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Madeira Dag 7 Hemresa
14 år sedan
Maderia Dag 5
14 år sedan
Madeira Dag 4
14 år sedan
Dykning Runt Kullaberg
14 år sedan
Madeira Dag 3
14 år sedan