Stöd Ukraina

Brigittas blogg

Måndag 21 Juni 2010 - Kroatien

Losinj-Kroatien

Tidigt söndagmorgon började vår resa med Grand Tours till ön Losinj. Efter inchekning, som man fick göra själv i automater på Arlanda, så flög vi i väg med SAS till Pula. I Pula träffade vi vår guide, Davor och de övriga deltagarna. Kerstin från Knutby, Ingrid från Uppsala, Leif från Ronneby och Ulla och jag från Lidingö. En liten grupp, men så trevligt vi hade det. Vi åkte minibuss från flygplatsen till Losinj. Först motorväg, sedan färja och så den sista timmen på små slingriga vägar. Tur att man hade tagit åksjuktablett, fast man blev nästan åksjuk ändå. Efter en resa på 3 timmar var vi framme vid hotell Punta. Vi checkade in och sedan så gick Davor med oss och visade vad som fanns på hotellet. De hade en stor matsal, saltvattenbassäng inomhus- och utomhus. Tennisbanor, boulebanor. Stor fin terrass. Spa-del. Efter rundturen gick vi till den lilla orten Veli-Losinj, ca 10 minuter från hotellet. En söt liten by som låg vid vattnet. Och vilket vatten!! Klart, härligt, salt! Dessutom var det 23 grader i vattnet. Nedanför hotellet fanns det klippor och cementterrasser från vilka det fanns badstegar och trappor. Dusch och omklädningstält fanns också.Vi hade frukost, och middag inkl ett glas vin och det var buffe. Mycket att välja på. Alltid 3 kötträtter, 1 kycklingrätt, pasta, 2 fiskrätter och grönsaker till middagen. Som förrätt olika sallader och massor av efterrätter samt glass. Så hungriga gick vi inte från bordet.
Varje morgon klockan 8 var det vattengympa - en militärisk vattengympa. Diana som ledde den stod på kanten och räknade: ett, två... Musik fanns ej och många av rörelserna var nog inte direkt gjorda för vattnet. Men vi hängde med och tur var väl det, för några andra deltog inte. I resan ingick också 2 massagebehandlingar. Ljuvliga!
En tur till en örtagård deltog vi också i. Väldigt vackert med bl.a. granatäpplen, kronärtskockor, timjan (vild), vild-curry, rosmarin (en hög sort och en marktäckande). Där bjöds vi på citronmeliss-saft och apelsin-örtlikör.
Vädret hade vi tur med, sol på dagen och ca 26 grader och regn och åska på natten.
Förutom gemensamma frukostar och middagar, så blev det många timmar på kvällen på terrassen med en irishcoffee eller Campari och många roliga pratstunder med vår guide.
När veckan var slut, så hade vi blivit riktiga vänner och alla vill vi åka tillbaka till det vackra Losinj.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet