Stöd Ukraina

Insaneapes blogg

Lördag 26 Juni 2010 - Honfleur

Lite kuststäder och långa sandstränder

Efter rekommendationer från ägarna på ”Arts in the Garden” så gjorde vi ett lunchstopp i den vackra och nästan sagolika lilla kuststaden Cabourg. Krishna hade jämfört området med en känsla av Disneyland och man förstod snabbt vad hon menade. Huset ser ut som gamla sagoslott.
Det var marknad i staden och jag passade på att köpa en mindre oljemålning.
Vi åt lunch på Casinot som ligger vid stranden och tog en glass på vägen tillbaka till bilen.

Vi begav oss ca en mil norrut längs kusten och stannade här för att bada på den härliga sandstranden som sträcker sig längs kusten. Lite avskräckta av alla maneter som flöt omkring blev det ett kortare dopp i havet. Maneterna verkade inte farliga men det kändes ändå lite olustigt då man inte var van med det hela.

Mot seneftermiddagen så körde vi de sista milen till sista nattens boende i hamnstaden Honfleur.
Honfleur är en helt otroligt vacker stad men kanske inte den bilvänligaste. Det är en stad förknippad med konst vilket snabbt uppfattas med alla gallerier och konstutställningar. Staden är dock kraftigt turistanpassad med massvis av restauranger och längst ner i hamnen ligger en lång strandpromenad bredvid en underbar naturpark.
Efter en oväntad liten åktur genom de tränga gatorna så fick vi parkera i en rätt brant backe ca 100 m från vårat boende. Vi hade inte fått någon klok uppfattning om själva boendet då det bokades via ett annat guesthouse på samma gata men det visade sig vara mycket över förväntan.
Bed and breakfast stället heter Le Fond de la Cour och var ganska nyligen renoverat. De har en stuga man kan hyra som ligger i deras lilla gröna trädgård samt ett flertal dubbelrum.
De driver även ett café som ligger runt hörnet där man får avnjuta frukost på gatan medan solen tränger sig fram mellan de täta väggarna längs staden.
Vi blev väl bemötta av deras vita Schäferhund som verkade vara lika trött som mig i den stekande solen.

Vi vandrade genom staden och besökte småbåtshamnarna i jakt på en bra restaurang för kvällen. Rekommendation jag fått var en restaurang vid namn Le Breard men den var fullbokad för kvällen.
Efter några fler försök så hittade vi till slut en restaurang vid namn L'Endroit.
Vi åt en fyrarätters måltid här på kvällen inklusive en flaska av det dyrare vinet samt två fördrinkar för det totala priset av 1200 kr vilket tydligen anses som dyrt men vi var mer än nöjda. En av kockarna kom ut och förklarade varje rätt på menyn för oss och fick oss att känna oss väldigt välkomna på stället.
Rekommenderas varmt om ni är i Honfleur.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet