Stöd Ukraina

Yessies blogg

Torsdag 26 Januari 2012

Lipe och Bulone

Efter lunchen så började vi gå längs stranden och det blev bara vackrare och vackrare så vi gick en bra bit, vi badade vid udden av sunsetbeach där alla foron från Lipe på internet är tagna, det var helt underbart. Vi började känna att Koh Lipe kanske inte var helt dumt ändå, på denna långa strand var det faktiskt inte så mycket människor som på Pattaya stranden som var packad!

Vi tog en öl och åt färsk frukt på Andaman resort som skulle ha varit ett självklart boende om det funnits plats efter att vi pratat med ett Danskt par som bodde där för 1000 bath per natt och det såg hur fint ut som helst och hade ett perfekt läge på stranden. Vi delade en longtail tillbaka med det Danska paret som ville ut och åka båt lite, så vi tog en sväng till Koh Adang för att bara kolla in ön från havet. Det var en helt perfekt paradisö! På kvällen gick vi intill The Walking street för att äta det tog ca 10 min från Porn resort så det blev en lagom kvällspromenad. För att vara en så liten ö så finns det ett helt otroligt stort utbud av restauranger, massagebodar och shoppar. Vi var lite sugna på något gott grillat från havet så vi valde en restaurang som hade en stor båt utanför med massa skaldjur omringat av en hel hop av människor som pekade och valde. Vi satt länge länge och väntade på att någon skulle komma och ge oss några menyer men efter ett tag tröttnade vi och gick därifrån. Vi valde ett lugnare ställe istället men de hade ingen BBQ då tyvärr så det blev en hamburgare för min del och Daniel testade någor nytt krispy pork som egentligen visade sig att vara friterat fett typ, ingen av oss var imponerade av denna mat. Jag tog en helkropps massage med olja i en timme efteråt medan Daniel tog en öl på en bar. Sen sov vi faktiskt gott i vår lilla hydda.

Dag två på Lipe så bokade vi en privat longtail tripp på vårt boende vi fick bestämma vilken tid vi ville åka och hur länge vi ville vara borta för 1500 bath. Vi snorklade på flera bra ställen, ett ställe som kryllade av fiskar det var nästan så man fick lite panik, när de nafsade på en och sträckte man ut en hand kunde man vidröra flera stycken. Vi besökte öde stränder på öarna Koh Rawi och Koh Adang, kaptenen satt snällt och väntade i båten tills vi ville vidare. Vi åt lunch på Rawi som är en del av nationalparken Tarutao så vi hade med våra biljetter från avgiften vi betalat på Koh Tarutao så då slapp vi betala ytterligare 200 bath per person. Bakom restaurangen satt aporna och mumsade i sig rester och jag blev väl lite väl närgången när jag filmade dem så en apa sprang helt plötsligt rätt mot mig och nafsade mig i benet. Det gjorde inte ont men jag blev lite rädd! Vi såg också en jättestor varan som vi fick några bra bilder på. När vi kom tillbaka till resorten kl 15:30 var vi så slut så vi tog en tupplur på en timma sen satt vi och drack några kalla Singha på vår veranda och tittade på solnedgången. På kvällen gick vi intill shoppinggatan igen och försökte oss på lite BBQ. Man fick en tång och en plastskål att lägga den maten man ville äta i, vi valda musslor, jätteräkor och fisk. De var ca 10 pers som jobbade på restaurangen men ingen ville direkt göra någonting, de satt bara och glodde. Musslorna smakade hav blandat med grus, räkorna var goda och bakpotatisen, fisken fick vi tyvärr aldrig smaka för den hade de missat. När vi väl insett detta bestämde vi oss för att ta en pannkaka till efterätt någon annanstans i stället. Thaipannkaka med banan och nutella blev kvällens höjdpunkt! Vi bokade speedboat till Koh Bulon till dagen efter, nu bokade vi på det andra företaget kommer inte ihåg namnet men detta ska tydligen vara billigare än Bundayyha, det kostade 550 bath per person och båten gick bara kl 9 på morgonen inte kl 13 som jag läst. Vi bokade också upphämtning av moppetaxi vid resorten till kl 8, check in var kl 8:30. Vi beställde frukost på hotellet brevid men här var de också helt otroligt oserviceminded, Daniels mat kom in ca 45 min efter beställning så han hann precis äta upp innan vi var tvungna att gå till båten men jag fick förbli hungrig. Tre överösta longtail båtar åkte ut till en liten gummiplattform där alla samlades för att gå på två olika speedboats. Båten gick endast en kvart försenad överfull med folk, det fanns inte sittplatser åt alla.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Siquijor-lugnets ö
11 år sedan
Panglao
11 år sedan
På äventyr
11 år sedan
Koh Ngam
11 år sedan
Koh Rayang
11 år sedan