Stöd Ukraina

Metalgirls blogg

Lördag 29 November 2008 - Thailand

Koh Maak

Dag 1 (torsdag)

Vi tog en Tuktuk till Bang Bao, piren som man åker från till dom flesta öarna runt Koh Chang. Tog ca 2 timmar att komma till Koh Maak med båt. Vid deras pir stog en massa folk och väntade för att erbjuda boende, så det var bara att välja det som verkade bäst. Vi tog ett ställe vi läst om som skulle vara billigt men helt ok (och en tysk ägare), TK Huts. Det låg precis vid stranden, hade toa & dusch + fläkt för under 100kr, så vi tog det direkt. Vi fick ett helt gäng ryssar till grannar oxå. Eller...typ 5st ryssar med en liten thailändsk tjej, som dom knappt pratade med, dom snackade bara ryska med varandra hela tiden och var riktigt dåliga på engelska. dessutom. Så fort vi packat in alla grejer i vår bungalow så gick vi till restaurangen för att äta, hade ju missat både frukost och lunch. Som dessert tog vi färsk frukt på stranden =) Var ett helt otroligt lugnt ställe. Världens längsta strand! Med ca 2 pers (förutom oss). Vi låg bara där (i solen) och slappade resten av dan, ändå till solnedgången, skönt! På kvällen gick vi längs stranden och hittade en restaurang med en massa bra mat, riktigt lyxigt faktiskt, men otroligt billigt. Vi avslutade med några goda drinkar.


Dag 2 (fredag)

Vi åt frukost på samma ställe vi ätit middag eftersom vi sett att dom hade mycket grejer att välja mellan även för frukost. Sen tog vi en lång promenad efter stranden. Stötte på en tjej som låg och solade + några hundar, det var allt. Våra grannar (ryssarna) var ut och badade en gång oxå, annars drack dom mest sprit tror jag ;) Jag och Bobo tog det lugnt på stranden hela dagen, tog en öl och nån fruktdrink, gott. Till lunch åt vi världens godaste Papayasallad! Den var så pass god att vi bestämde oss för att äta en sån varje dag, om inte till lunch så varför inte förrätt? =D På kvällen gick vi runt och kollade lite och hittade faktiskt en stor restaurang, med folk! Var helt fullt! Måste vara där alla håller till, hela dagarna oxå (eftersom det aldrig är folk på stranden ens). Skumt. Senare lyckades vi även hitta en bar t.o.m. Som dessutom hade Jamaicafärger och Bob Marley flaggor =P Killen som ägde stället hade dreads och sa att han brukade sjunga och spela live varje kväll kl 9, så vi bestämde att vi skulle gå dit nästa dag.


Dag 3 (lördag)

Vaknade av att dom höll på att hugga ner kokosnötter från träden utanför. Vi gick ut och kollade och måste ha sett väldigt fascinerade ut, för ena killen kom fram med en kokosnöt till oss, öppnade den och sa att vi kunde få den (och dricka av). Haha! Då var man ju bara tvungen att testa. Det var...inte så speciellt gott, lite sött, men inget man kunde dricka mycket av direkt. Själv hade jag redan tröttnat på att bara ligga på stranden & slappa hela dagarna och sen bara äta och gå & sova på kvällarna. Så vi gick och köpte biljetter till en annan ö, Koh Rayang, där man fick stanna över dan bara, men vi behövde lite omväxling. Jag hade dessutom läst om att den skulle ha en väldigt fin vit strand. Det hade den! Otroligt vackert =) Man hade kunnat ligga där hela dan och bara tittat sig omkring. Det enda som fanns på ön var djungel, ett ställe med bungalows (+restaurang) och en strand. Fanns även 2 tjejer som gav massage och en av dom ägde en hund som precis fått valpar. Helt otroligt söta! =P Säkert 5-6st som sprang omkring. Var helt omöjliga att låta bli, jag (och förmodligen varenda människa på stranden) var fram och gosade och lekte med dom och tog både bilder & filmade, hehe. Vi åt lunch på den enda restaurangen som fanns och slappade sen på stranden restan av dagen. Vid 5 tog vi en båt tillbaka. Vi åt middag på en restaurang som hette "The Relax" lr nåt liknande, där vi ätit frukost en dag och lunch en annan. Dom hade så bra mat båda gångerna (och trevlig ägare) att vi bestämde oss för att testa middag där med. Det ångrade vi verkligen inte, var godaste maten på hela resan! Vi sa till ägaren hur nöjda vi var och han blev jätteglad och berättade att det var hans fru som lagade maten. Mysigt ställe =) Vid klockan 9 gick vi till baren som tillhörde bungalowsen Monkey Island, där killen med dreads vi pratat med dagen innan skulle spela live. Vi blev kvar där hela kvällen, drack öl, pratade med 2 trevliga tjejer från England och lyssnade på livemusik. Bra kväll!

Vi kände sen att det inte fanns så mycket mer att göra (eller se) på Koh Maak, så vi köpte båtbiljett tillbaka till Koh Chang för dagen därpå (söndag)
  • Dela med andra:    

    Skriv kommentar
    Arkivet
    Visa alla

    Senaste inläggen

    Helvetesresan!
    11 år sedan
    Tubing Nam Xong
    11 år sedan
    Hoppsan!
    11 år sedan
    Gränsen
    11 år sedan
    Slappa på Koh Chang, dag 1
    11 år sedan